Magazin Srbija

Deo opozicije večeras organizuje protest ispred Skupštine

Deo opozicije najavio je protest ispred Narodne skupštine Srbije večeras u 18 časova.

Na protestu će učestvovati  lideri i poslanici opozicionih stranaka koje su najavile bojkot izbora. Prema rečima Miroslava Aleksića, potpredsednika Narodne stranke okupljanje se organizuuje jer se “više ne može ćutati i trpeti brutalno iživljavanje vlasti nad građanima”.

On je za televiziju N1 rekao da će učesnici protesta stajati na platou ispred Skupštine Srbije do 20 časova kada će se kako je najavio, “pridružiti građanima koji svako veče protestuju sa prozora i terasa”.

– Moramo da iskažemo bunt i da stojimo na strani obespravljenih građana. Nismo ni trenutka imali dilemu o održavanju protesta, a pogotovo ne kada smo sinoć videli kako se huligani tokom policijskog časa slobodno kreću sa ozvučenjem na kamionu i bakljama, dok su ostali građani zatvoreni – rekao je potpredsednik Narodne stranke.

On je upitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li je policija procesuirala ljude koji su kršili policjski čas, ko su ti ljudi i ko im je izdao dozvole za kretanje.

– Očigledno je da važe dvostruki standardi, jedni za huligane koji se tokom policijskog časa slobodno kreću i okupljaju ispred prostorija SNS-a, a drugi za ostale gradjane – rekao je Aleksić, i dodao da opozicija ne poziva gradjane na današnji protest.

Upitan o korigovanju odluke o policijskom času tokom prvomajskih praznika, Aleksić je odgovorio da je to “samo dokaz da se struka ništa ne pita, a politika odlučuje o svemu i to u cilju predizborne kampanje SNS-a”.

Na pitanje da li je opozicija mogla bolje da iskoristi greške vlasti tokom vanrednog stanja, Aleksić je odgovorio da je mogla, ali da to nije učinila ne zato što nije znala kako, nego zato što nije htela da skuplja jefine političke poene.

Izvor: Nedeljnik.rs

Protesti protiv diktature se podigli u 30 gradova Srbije. A to je tek početak

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

52 Shares
Share via
Copy link