Srbija Vesti

Aktivisti “Kreni-promeni” napadnuti ispred Skupštine, Savo Manojlović zove na protest (VIDEO)

savo skupstina

Aktivista i lider organizacije “Kreni promeni” Savo Manojlović izjavio je za portal nova.rs da narodna inicijativa o zabrani iskopavanja litijuma nije verifikovana i da će se zbog toga u četvrtak (20. januar) u 19 sati, ispred Predsedništva u Beogradu, održati protesti.

Manojlović je dodao i da je današnja konferencija za štampu ispred Skupštine Srbije uredno prijavljena policiji, ali i da se organi reda nisu pojavili na skupu.

– Međutim pojavili su se provokatori koji su nas fizički napali. Narodna incijativa poslata je Odboru za ustavna pitanja Skupštine Srbije, koji je nenadležan. Mi smo zahtevali da se hitno izjasne o incijativi, iako postoji rok od 15 dana, da bismo mogli na vreme da sakupimo potpise. Pozvali smo ih i oni su nam odgovorili da ne znaju zašto je njima upućena narodna inicijativa – ističe Manojlović.

S obzirom na sve što se danas dogodilo, Manojlović je rekao da će “Kreni promeni” organizovati nove proteste.

– Policiji smo najavili skup i tražili smo da nas zaštite. Oni se nisu pojavili. Zbog svega toga, mi ćemo održati protest ispred Predsedništva u četvrtak s početkom od 19 sati – rekao je Manojlović za portal Nova.

Podsetimo, predstavnici Kreni-promeni uputili su juče zahtev za hitnu verifikaciju narodne inicijative kako bi otpočeli sa skupljanjem potpisa za zabranu iskopavanja litijuma i bora i kako bi Skupština o tome mogla da odluči.

U saopštenju upućenom medijima, Manojlović je poručio predstavnicima vlasti da do 20. januara ukinu Prostorni plan “Jadar” i zakonom uvedu moratorijum na litijum i bor, a ukoliko to ne žele, njegova organizacija insistira da putem narodne inicijative predloži zakon.

– Ako predstavnicima vlasti nije dovoljna elektronska peticija od skoro 300.000 potpisa, tražimo da nam se omogući mehanizam narodne inicijative gde ćemo sakupiti 30.000 potpisa za predlog zakona o kojem Skupština mora da se izjasni – naveo je Manojlović u saopštenju.

Nebojša Krstić pozvao Vučića da uhapsi Savu Manojlovića: “Ruka ti se pozlatila”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


34 Shares
Share via
Copy link