Magazin Srbija

Upao u pekaru, pretio pištoljem, oteo 2 bureka i ostavio 100 dinara

burek slika
Printscreen

Ako je suditi po onoj poznatoj kovanici„u Vranje nema laganje“, onda je jedna od bizarnijih vesti ove godine apsolutna istina.

Vlasnik pekare „Pionir“, koja se nalazi u samom centru ovog grada na jugu Srbije, prijavio je lokalnoj policiji da je bio žrtva razbojništva kada mu je u radnju ušao čovek naoružan pištoljem. Prema rečima PR Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Miodraga Stojanovića, čovek je držeći ruku na pištolju prišao vlasniku pekare i obratio mu se rečima „Daj mi dva bureka, ja sam pripadnik državne bezbednosti, a pare ću sutra da ti dam“.

Stojanović je za Novosti ispričao da je osumnjičeni, koji je kasnije identifikovan, ostavio na pultu 100 dinara uz poruku zapanjenom prodavcu da će sutra doneti još 140 dinara.

Vlasnik pekare ispričao je policiji i tužilaštvu da se ceo slučaj nije završio na dva bureka jer se isti čovek ponovo pojavio tri sata posle ponoći u pekari i tražio od njega da mu ostavlja stari hleb jer ima psa kod kuće. Prema njegovim tvrdnjama, osumnjičeni je čak i nudio da pokaže službenu legitimaciju, što je pekar odbio.

Kasnije se ispostavilo da ovaj lažni pripadnik službe državne bezbednosti, koji nije mogao da odoli čarima dobrog bureka, kod sebe nije imao pravi već plastični pištolj kao i da je sve uradio pod dejstvom alkohola, što celoj priči daje komičan šmek.

Kada je saobraćajna policija oko 4 sata ujutru izvršila alkotest nad osumnjičenim ustanovljeno je da ima 1,92 promila alkohola u krvi.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tuđilaštvo u Vranju, a nakon saslušanja odlučeno je da osumnjičeni obožavalac bureka bude pušten da se brani sa slobode.

Bizarno porodično nasilje u Beogradu, deda izujedao babu po grudima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Malo starijim Vranjancima ovaj događaj nije komičan, jer je pre 20-ak godina u sličnoj situaciji stradao nedužni prodavac.

OGLAS

710 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap