Lifestyle

One su najbogatije žene sveta, a nisu zvezde Holivuda

Od oko 2.400 svetskih milijardera, 12 odsto je žena. One bogatsvom od oko 930 milijardi dolara umnogome utiču na svetski poredak, a ovo je lista najuspešnijih.

Šeika Mozah

Supruga katarskog emira i jedna od njegove tri žene Šejha Moza bint Naser privlači veliku pažnju svetskih medija zbog svoje izuzetne elegancije, ali i posedovanja sedam počasnih doktorata. Bogatstvo ove majke sedmoro dece procenjuje se na 10 miliona dolara.

Ivanka Tramp

Ćerka prvog čoveka Amerika ima 35 godina i oko 740 milona dolara. Samo očevo bogatsvo nije joj bilo opravdanje da ništa ne radi, pa je i sama uplovila u poslovne vode. Vlasnica je nekoliko kompanija, značajan član predsedničke administracije, autorka dve knjige, majka troje dece.

Pensi Ho

Pensi Ho (54) zahvaljujući svom preduzetničkom duhu i pokretanju brojnih kompanija ima oko 3,4 milijarde dolara. Ćerka Stelija Hoa, poznatog kao “kralja kocke” nadmašila je svog oca.

Margarita Luj-Drajfus

Margarite Luj Drajfus, švajcarska multimilijarderka, poznata je i kao Carica, zbog ruskih korena i ljubavi prema bundama. Rođena u Sovjetskom savezu, sa sedam godina ostala je siroče. Preselila se u Švajcarsku, posle prvog braka upoznaje biznismena Roberta Luja Drajfusa, s kojim se venčala i dobila troje dece. On je 2006. godine preminuo od leukemije, ona je dobila sve bogatstvo. Postala je vlasnica fudbalskog kluba “Olimpik” iz Marseja. Procenjuje se da ima 5,3 milijarde dolara.

Šarlota Kaziragi

Šarmantna unuka Grejs Keli je novinarka koja slobodno vreme posvećuje jahanju. Ima 31 godinu, osma je u redu nasledne linije Monaka, procenjuje se da ima 5,7 milijardi dolara.

Loren Pauel Džobs

Bogatstvo 55-godišnje udovice osnivača “Apple” procjenjuje se na 20 milijardi dolara. Osnovala je „Emerson Collective“,koji se bavi reformom obrazovanja, socijalnom pravdom i očuvanjem životne sredine. Živi u Kaliforniji, majka je troje dece.

Suzan Klaten

Jedna od najbogatijih žena sveta jeste Nemica Suzan Klaten (55). Ona vodi uspešnu farmaceutsku firmu, najveći je akcionar BMW-a. U slobodno vreme posvećena je porodici.

Alis Volton

Na ovogodišnjoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi našlo se, naravno, i njeno ime. Alis Volton (64), naslednica osnivača „Walmarta“, najbogatija je žena na svetu. Ljubitelj umetnosti, Alis je još kao dete kupila reprodukciju Pikasove slike za dva dolara. Njeno bogatstvo procenjuje se na 38,7 milijardi dolara.

Žene koje su stvarale istoriju

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link