Magazin Novi Sad

Olivera Balašević: Mrzela sam Đoleta kada sam ga prvi put srela

djordje-i-olivera-balasevic

Olivera Balašević, supruga legendarnog kantautora Đorđa Balaševića, govorila je o počecima njihove ljubavi, a kako priznaje pri prvom susretu pomislila je da ga mrzi.

Kako je ispričala u svojoj ispovesti za magazine Gloria, majka joj je jednom prilikom pokazala sliku Đorđa Balaševića u novinama i rekla da je njoj “potreban neko kao on”. Ipak, dodaje da njihov prvi susret nije bio tako veseo.

– Vratila sam se za Novi Sad, noseći tešku torbu sa hranom koju mi je mama spakovala. Bila je kasna noć, izlazila sam sa autobuske stanice i ugledala jedan jedini taksi. Obradovala sam se i krenula ka njemu. Međutim, pred nosom mi je u taksi uleteo jedan momak, ni ne videvši da dolazim jer je bio okrenut leđima ka meni. Bio je to Đole. I taksi je otišao, a ja sam ostala sama s torbom. Odmah sam mami javila šta se desilo i zamolila je da mi više ne prepručuje poznate momke iz novina – ispričala je Olivera.

Upoznali su se tek kasnije, prvog juna 1979. godine, i to na plaži na obali Dunava.

– Iz mog žutog koferića, sa dna, izvukla sam i u kosu zadenula moju srećnu šnalicu, računajući da mu je dam ako me slučajno odbije kada ga pozovem da plivamo zajedno, što se i desilo. Ako to nije bila ljubav na prvi pogled i ljubav na prvu reč, a mislim da jeste, sigurno je bila ljubav na prvu šnalicu. Kada sam se kasnije vratila do njega, čvrsto ju je držao u ruci. Želeo je da mi je vrati. Pružio je ruku ka mojoj ruci i tada sam shvatila da su nam se linije života zauvek preslikale sa dlana na dlan – ispričala je Olivera, prenosi Direktno.

Odlazak Đorđa Balaševića ogroman je gubitak za sve, ali za njegovu porodicu je neizreciv.

– Borim se, moram. Tu su moja deca, moje dve unuke, Simona i Petra. Đole je u svim našim uspomenama i sećanjima, a u svakom njihovom delu su naše priče i naš smeh. Veoma sam ponosna na svoju decu, na njihovo državlje i istrajavanje. Način na koji se oni, sa ogromnim razumevanjem za mene, nose sa gubitkom jeste ohrabrujuće i podsticajno – dodala je ona.

Na dan kada Akademija umetnosti u Novom Sadu proslavlja 47 godina postojanja, porodica pokojnog Đorđa Balaševića uručila je fakultetu donaciju u audio-video opremi u vrednosti od 3.668.550 dinara.

Nikad objavljene pesme mladog Đoleta Balaševića

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link