Magazin Svet

Publika na Olimpijadi moraće da navija u sebi

olimpijada-tokio-1

Japanski car Naruhito izrazio je zabrinutost zbog održavanja Olimpijskih igara jer se plaši da one mogu prouzrokovati širenje korona virusa. Na njegov predlog na Olimpijadi će biti zabranjeno vikanje, te će publika očigledno morati da navija u sebi.

Iako nema političku moć, carevo mišljenje je veoma poštovano. Mnogi Japanci sumnjaju da se Igre mogu bezbedno održati.

Organizatori su zabranili strane posetioce i ograničili broj lokalne publike. Alkohol, kontakti rukama i vikanje biće zabranjeni, prenosi Tanjug.

Japan je u velikoj meri izbegao eksplozivnu pandemiju korona virusa ali je vakcinacija na početku bila veoma spora. Više od 50 odsto starijih građana Japana primilo je prve doze vakcine.

Olimpijske igre na japanski način

Strani sportisti koji će se takmičiti na letnjim Olimpijskim igrama i Paraolimpijskim igrama u Tokiju mogu biti proterani iz Japana ukoliko ne budu poštovali mere protiv širenja koronavirusa.

Kako piše u trećoj verziji “knjige pravila” OI u Tokiju, sportisti će se suočavati s kaznama zbog nepoštovanja mera koje uključuju povlačenje akreditacije, diskvalifikacije, kao i novčane kazne.

Pravila će stupiti na snagu 1. jula.

Olimpijske igre 2020. odgođene su za godinu dana zbog pandemije koronavirusa, a trebalo bi da budu otvorene 23. jula da traju do 8. avgusta.

Kraj škole i pakao za razredne starešine zbog ambiciozno-agresivnih roditelja

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
53 Shares
Share via
Copy link