Svet Vesti

Čovek na sudu dobio 5 miliona dolara odštete od restorana koji ga je previše napio

pab irska
Foto: Johnny Savage/The Guardian, ilustracija

Jedan Teksašanin uspeo je da pobedi u neverovatnom sudskom sporu, a presuda je glasila da je za njegovo pijanstvo i nekoliko negativnih posledica kriv bar u kojem je te večeri pio, a ne on sam.

Krajem jula sud u Hjustonu doneo je presudu kojom Daniel Rawls na ime odštete treba da dobije čak pet i po miliona dolara od restorana i bara La Fogata Mexican Grill u Andrewsu zato što mu je po izlasku iz tog ugostiteljskog objekta servirani alkohol uzrokovao probleme.

Naime, krajem maja 2019. godine na izlasku se zakačio s još jednim pijanim gostom, a nakon što je pao i udario glavom – zbog, citiramo, “neravnog parkirališta” – restoran ga je, tvrdi njegova akvokatica Lane Haygood, zanemario.

Zanimljivo je to kako je Rawls dosad već dvaput završio u pritvoru zbog javnog pijanstva, no ovaj je put naleteo na šankera koji nije bio edukovan da prepozna osobu koja je, kako se kaže, preterala pa treba stati.

Vlasnik spomenutog restorana nije smatrao za shodno da se pojavi na sudu za potrebe ove, ruku na srce, činilo se smešne rasprave, što mu se na kraju obilo o glavu jer je osuđen i za nebrigu, opasnosti na objektu i štete prouzrokovane pretpostavljivim posledicama.

Sve zajedno, mora platiti navedenih 5,5 miliona dolara, što bi verojatno izbegao samo da se pojavio na sudu i pridoneo rasvjetljavanju istine.

Izvor: Klubikon

Tužio firmu jer se dosađivao na poslu pa dobio 40.000 € odštete

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
17 Shares
Share via
Copy link