Magazin Svet

Tužio firmu jer se dosađivao na poslu pa dobio 40.000 € odštete

Foto: Unilad

Muškarac iz Pariza tužio je firmu u kojoj je radio jer mu je posao bio dosadan, a on se osećao kao da nije zaradio platu. Kompanija sada mora da mu isplati 40.000 evra jer je sud presudio u njegovu korist.

Frederik Desnar 2014. godine vratio se da radi za francuskog proizvođača luksuznih parfema Interparfums nakon sedam meseci bolovanja. On je, kako je naveo njegov advokat, na bolovanju bio zbog epileptičkog napada koji je doževio tokom vožnje što je rezultiralo nesrećom zbog koje je nekoliko dana bio u komi, piše Fenix magazin.

Iako je bio vredan radnik, po povratku s bolovanja firma ga je navodno potpuno zanemarila. Provodio je vreme obavljajući „poslove za predsednika“ Interparfumsa. Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i niko nije mario hoće li se pojaviti na vreme, i tako četiri godine.

Viktor Biljbo, Desnarov advokat, rekao je da postoji veza između posla i pogoršanja njegovog zdravlja. Advokati kompanije su u obrani tvrdili da Desnar nikada nije rekao ništa o tome da mu je dosadno.

Desnar je 2020. godine podneo tužbu radnom sudu i tražio 360.000 evra odštete i štete. Iako je kompanija tvrdila da se Desnar nikada nije žalio, sud se složio da je „zanemarivanje oblik uznemiravanja“, a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Pariski žalbeni sud.

Izvor: Biznis.telegraf 

Isplivale mračne tajne izdavanja na Airbnb, firma platila 7 miliona devojci da ćuti da je silovana

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

695 Shares
695 Shares
Share via
Copy link