Magazin Svet

Muškarac na sudu dobio 5 i po miliona dolara jer ga je bar ‘previše napio’

meksicki restoran
Foto: ilustracija

Jedan Teksašanin na sudu je uspeo da dokaže gotovo nemoguće – a to je da je za njegovo pijanstvo i nekoliko negativnih posljedica kriv bar u kojem je te večeri pio, a ne on sam.

Krajem jula prošle godine sud u Hjustonu donio je presudu kojom Daniel Rawls na ime odštete treba da dobije čak pet i po miliona dolara od restorana i bara La Fogata Mexican Grill u Andrewsu zato što mu je po izlasku iz tog ugostiteljskog objekta servirani alkohol uzrokovao probleme.

Naime, krajem maja 2019. godine na izlasku se zakačio s još jednim pijanim gostom, a nakon što je pao i udario glavom – zbog, citiramo, “neravnog parkirališta” – restoran ga je, tvrdi njegova advokatica Lane Haygood, zanemario.

Zanimljivo je to kako je Rawls dosad već dvaput završio u pritvoru zbog javnog pijanstva, no ovaj je put naleteo na šankera koji nije bio edukovan da prepozna osobu koja je, kako se kaže, preterala pa treba stati.

Vlasnik spomenutog restorana nije smatrao shodnim pojaviti se na sudu za potrebe ove, ruku na srce, činilo se smešne rasprave, što mu se na kraju obilo o glavu jer je osuđen i za nebrigu, opasnosti na objektu i štete prouzrokovane pretpostavljivim posledicama.

Sve zajedno, mora da plati navedenih 5,5 miliona dolara, što bi verovatno izbegao samo da se pojavio na sudu i pridoneo rasvetljavanju istine.

Izvor: Klubikon

Luku na radnom mestu izbolo 10 stršljena po glavi i grudima, dobiće 582 € odštete od firme

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link