Magazin Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada čuvare Šodroša nazvao “lažnim ekolozima” i nasilnicima

vucevic-3
Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da se jutros na Šodrošu dogodilo “krajnje nedopustivo i necivilizovano nasilje i napad na slobodu javne reči”.

Po Vučevićevim rečima, “lažni ekolozi” su pokazali svoje pravo lice i “potvrdili da su stvarni nasilnici koji prete i fizički napadaju novinarke na radnom zadatku”.

Vučević je reagovao zbog toga što je jutros na Šodrošu napadnuta glavna urednica Novosadske televizije Emilija Marić, koja im se, kako kaže gradonačelnik, “našla na putu zato što je izveštavala o istini i radila svoj posao”.

On kaže da je Marić bila žrtva fizičkog napada i najgorih vređanja, iznoseći optužbe i na račun reportera 021.rs.

Gradonačelnik dodaje i da se nastavljaju “verbalni progon i agresija prema svim novinarima koji lažnim ekolozima, a u stvari ekstremistima, nisu podobni ili im nisu po volji”.

– Zato apelujem na nadležni državne organe da što pre otkriju i procesuiraju vinovnike ovakvih primitivnih i nasilnih napada na novinare, da novinare koji časno rade svoj posao zaštite od kako verbalnih, tako i fizičkih napada.

Pozivam medijska udruženja da reaguju na alarmantno kršenje slobode štampe, i da pruže zaštitu svojim kolegama da ne moraju više da strahuju za svoj život dok su na novinarskom zadatku – poručuje Vučević.

On se obratio i građanima koji protestuju, poručujući da im “neće proći više nijedan pokušaj miniranja demokratskih principa i vrednosti, a u našoj državi Srbiji postoje kazne za sve one koji svoje lične frustracije iskaljuju na novinarima”.

Policija hapsi na Šodrošu, privedeni aktivista Brajan Brković i Srđan Đurić iz stranke “Zajedno”

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
82 Shares
Share via
Copy link