platforma_za_pronalazak_fil
pixabay.com
Film Lifestyle

Od sada ćete moći da pronađete film samo na osnovu opisa

Nikada se više nećete susresti sa onom dobro poznatom situacijom – ne možete da se setite kako se film zove jer ste ga uhvatili na pola. Postoji platforma koja se bavi upravo time – prepoznavanjem filmova na osnovu opisa.

what_is_my_movie_platforma
Foto: Printscreen

What is my movie platforma je iskorak dalje u u tehnologiji koji će mnogim filmofilima olakšati pronalazak filmova, iako su do sada razvijene platforme za preporuku filmova, muzike, knjiga, stripova i drugih sadržaja poput TasteKida, ali većina funkcioniše kada vam je već poznat naziv toga.

Naime, Valossa je platforma koja na osnovu sadržaja video snimaka obezbeđuje mogućnost pretrage sadražaja na osnovu verbalnih opisa, a proudukt je finskih stručnjaka za tehnologiju, sa posebnim akcentom na sve nivoe video snimka. Oni su napravili prvi sajt koji na taj način omogućava pretragu filmova preko analize video sadržaja filmova, a sajt za sada funkcioniše samo za opise na engleskom jeziku. Takođe, postoji mogućnost audio pretrage, preko glasovne kontrole, dakle na sličan način kao što Shazam radi za muzičke numere.

Whatsmymovie.com analizira sadržaj video snimaka u realnom vremenu sa ciljem da identifikuje više od hiljadu elemenata – ljude, mesto, objekte i tako dalje, a video snimci se pretražuju kroz kombinaciju prirodnog jezika i prepoznavanja šablona koji se ponavljaju. Dovoljno je samo da ukucate šta vas zanima i sajt bi trebalo da vam obezbedi nekoliko predloga koji odgovaraju vašem opisu.

sajt_what_is_my_movie
Foto: Printscreen

Na sajtu se navodi nekoliko saveta za pretragu kako bi ona bila što uspešnija. Možete kucati na sledeći način:

  • find all Harry Potter movie
  • find me James Bond movies with Sean Connery
  • show me parody films
  • scifi movie about space battles and laser guns
  • eastwood protecting the president
  • romantic scifi movie
  • comedy in hawaii
  • ridley scott columbus expedition…

Upotreba navodnika preporučuje se za pretragu filmova na osnovu glumaca koji se pojavljuju, tako što ćete tačno ime glumca upisati između navodnika.

platforma_what_is_my_movie
Foto: Printscreen

Takođe možete tražiti i preko citata, ali je tu važno da tačan citat iz filma stavite pod znake navoda:

  • „may the force be with you“.

Želimo vam sreću u isprobajte ovu platforme i pronalasku svih onih filmova koji vas oduvek zanimaju.

Pročitajte više o filmovima

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share