Magazin Novi Sad

Suspendovani novosadski student osuđen na 7 meseci zatvora

Stefan-Karanovic
Printscreen/Nova S

Viši sud u Novom Sadu je, u ponovnom odlučivanju, potvrdio prvostepenu presudu kojom je suspendovani student Pravnog fakulteta Stefan Karanović osuđen na sedam meseci zatvora, uslovno na tri godine.

Kazna se odnosi na krivično delo ugrožavanje sigurnosti profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu Dragana Milkova i članova njegove porodice.

Ova pravnosnažna presuda tiže nakon niza sudskih odluka i žalbi. Karanović je presudom Višeg suda prvobitno osuđen sredinom prošle godine, da bi na tu presudu njegova odbrana uložila reviziju Vrhovnom kasacionom sudu.

Vrhovni kasacioni sud je reviziju usvojio i slučaj vratio Višem sudu na odlučivanje, a Viši sud je, nakon novog odlučivanja po svim žalbama, iste odbio i potvrdu presudu, prenosi portal 021.rs.

Pretnje se odnose na razgovor iz 18. oktobra 2017. godine koji je Karanović na platou ispred fakulteta vodio sa kolegom studentom S. I. a kojem je navodno poručio „da od profesora Milkova i njegove porodice neće ostati ni M, da će napasti porodicu Milkov, da će porodica stradati i da može da likvidira koga hoće, da može da reši šta god poželi i da ne treba da se igraju s njim“.

Odbrana Karanovića je na sudu tvrdila da nije bilo reči ni o kakvim pretnjama, te da se iste nisu mogle shvatiti ozbiljno. Poručili su da je Karanović u krugu fakulteta, u toku razgovora sa kolegom, nezakonito sniman upravo od strane tog kolege, kog je kasnije privatno i tužio. S. I. je nedavno uslovno osuđen zbog tajnog snimanja.

Karanović je u medijima iznosio sumnju da je u pitanju osveta zbog tekstova o radu fakulteta objavljenim u „Tabloidu“, od kojih se on ogradio, a nakon kojih je suspendovan s fakulteta na nekoliko godina.

Pomenuti kolega S. I. je snimio razgovor vođen na platou Pravnog fakulteta, a ono što je čuo potom je preneo koleginici, koja je isto prenela prof. Milkovu. Na taj način je Milkov saznao za pretnje, koje je preneo porodici.

Stefan Karanović je pre nekoliko dana prijavio fizički napad u okolini Čelareva, te da je prepoznao jednog od napadača, koji su mu rasekli glavu. Nakon njegove prijave je uhapšen dvadesetčetvorogodišnji P. G.

Studentu koji je otkrio kriminalne radnje na novosadskom Pravnom fakultetu prete smrću

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link