Magazin Novi Sad

Novosadski student otkrio kriminalne radnje i na sudu ponovo pobedio Pravni fakultet

Stefan-Karanovic
Stefan Karanović, foto: Printscreen/Youtube/SRBIN info - kanal Centar

Suspendovani student-apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Stefan Karanović, pravosnažno je osuđen 31. maja prošle godine zbog pretnji profesoru i predsedniku Saveta tog fakulteta Draganu Milkovu.

Međutim, Vrhovni kasacioni sud ukinuo je presudu za ugrožavanje sigurnosti zbog čega je Karanović osuđen na 7 meseci zatvora a uslovno na 3 godine. Predmet se sada vraća Višem sudu u Novom Sadu na ponovno odlučivanje.

Stefan Karanović je u razgovoru za Luftiku potvrdio ukidanje presude i rekao:

– Ovo je još jedna velika pobeda i jedan veliki poraz profesora Milkova. Prema presudi suda definitivno je utvrđeno da mi je povređeno pravo na pravično suđenje i da su mi povređena osnovna ljudska prava. Kao i osnovna prava koja su proklamovana Konvencijom Ujedinjenih nacija i Ustavom.

To je još jedan u nizu poraza Dragana Milkova, Pravni fakultet je već 4 puta izgubio spor pred Upravnim sudom. Tako nešto je skandalozno. Ja ne želim Draganu Milkovu ništa loše ali mislim da je sasvim primereno da i on i dekan, Branislav Ristivojević, protiv kog se vodi prekršajni postupak jer je pobegao od inspekcije, podnesu ostavke – naglasio je Karanović za naš portal.

Podsetimo, po privatnoj tužbi Karanovića – Stefan Ivetić, nekadašni student prodekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu, osuđen je pravnosnažno na 3 meseca zatvora a uslovno godinu dana, zbog krivičnog dela neovlašćeno snimanje i prisluškivanje.

– On (Milkov) me je optužio da ja njemu tobož pretim, što su gluposti, a pored toga, on sve sporove gubi na sudu. Ime Stefana Ivetića nije toliko ni bitno, ali govori o atmosferi na Fakultetu. Zamislite da se sprovodi tajno prisluškivanje na Pravnom fakultetu, kao da živimo u vreme nekog diktatorskog režima. Mi smo duboko u 21. veku, ali eto, na tom Fakultetu se to sprovodi – objašnjava Stefan.

Stefan Karanović je izbačen sa te visokoškolske ustanove na 3 godine, a po isteku kazne suspendovan je na još 3 godine. Fakultet godinama odbija da mu izda ispisnicu, a i potvrdu o 23 ispita koja je položio.

– Dalje očekujem da će se klupko odvijati u pravilnom smeru, s obzirom da je i svedok pravosnažno osuđen za tajno prisluškivanje. Tako da, ne vidim tu drugi epilog. Znači upravo one zakone o kojima oni predaju, o kojima pišu, pričaju, drže nekome lekcije, obaraju studente utvrdi se da ih oni prekrše. I to prekrše po svim osnovima, sud im ospori bukvalno sve, osim pečata i potpisa – ističe Karanović.

Njegova borba i sporovi sa Fakultetom traju 4 godine. Kaže da je postao ciljana meta od kada ga je rukovodstvo optužilo da stoji iza serije tekstova u kojima se detaljno opisuju kriminalne radnje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je profesor Milkov u sukobu interesa, ali on se i dalje nalazi na istoj funkciji.

– Ovo se prvi put dešava u istoriji Pravnog fakulteta. Odmetnuli su se od Vlade, beže od inspekcije. Ponavljam, pogotovo je skandalozno to što Milkov gubi 4 upravna spora a predaje Upravno pravo, dakle gubi na domaćem terenu – zaključuje Stefan Karanović za Luftiku.

Student i 3. put na sudu pobedio novosadski Pravni fakultet: Odbio bih diplomu takvih eksperata i da mi je daju

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.9K Shares
2.9K Shares
Share via
Copy link