Magazin Novi Sad

Novosadskog studenta napali u sačekuši: Hteli su da me ubiju, tražili me satima

student-stefan-karanovic
Foto: Printscreen/Nova S

Suspendovani student-apsolovent Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Karanović napadnut je juče u rodnom Čelarevu dok je bio na jutarnjem trčanju. Njega su zaustavila trojica muškaraca, koji su insistirali da uđe sa njima u automobil da bi navodno otišli na pivo. On ih je odbio i više puta ponovio da ne želi.

Kada nisu uspeli da ga namame u automobil, napali su ga a od udarca letvom Stefan je zadobio i rasekotinu na glavi. Karanović je uspeo da se odupre napadu i srećom, uspeo da pobegne napadačima.

Jedan od osumnjičenih, Petar Galonja iz Čelareva, brzom akcijom policije je uhapšen. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, najverovatnije u ponedeljak, biti saslušan pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Bačkoj Palanci.

U razgovoru za Luftiku student Stefan Karanović kaže da je osumnjičenog Petra Galonju jako davno viđao u prolazu i da nema nikakve veze sa njim. Nakon napada, priča da se fizički oseća dobro ali iscrpljeno i pod pritiskom.

– Sigurno preko 15 puta su insistirali da uđem u kola. Ja nisam hteo, kada su videli da neću, napali su me. Udarili su me u glavu nekom letvom, zakačili, jer sam uspeo da se izmaknem budući da sam bio u trku, sreća je što nisam pao. Da sam stajao ko zna kako bih prošao, oni su hteli da me ubiju, bukvalno su mogli da me ubiju, pretili su mi ubistvom. Strašno.

Osumnjičeni je govorio najgnusnije stvari, u smislu da ću završiti kao pas, da ima pištolj, da će ga izvaditi, ponavljao da ću biti na njivi mrtav. Ostalu dvojicu ne poznajem ali oni mene svi znaju. Da li to ima veze sa sporovima sa Pravnim fakultetom, da li ih je neko poslao, ne znam, mogu samo da pretpostavljam i sumnjam – kaže Stefan Karanović za naš portal.

On dodaje da se nosi sa velikim strahom zbog svega što se dogodilo.

– Frapantno je jer su bili jako, jako uporni, pa koja je to energija kad su oni tragali za mnom nekoliko sati nakon napada. Srećom, uspeo sam da pobegnem iz njihovog vidokruga, da pređem na drugu polovinu njive, uđem u šumu i pređem pet kilometara do benzinske pumpe da bih pozvao policiju.

Zbog toga se jako plašim, pogotovo zbog svih ovih presuda na Pravnom fakultetu. Već su mi upućivane pretnje da me treba nabosti i ubiti koje sam prijavljivao prošle godine. Jednostavno, takva je situacija da se moram nositi sa tim strahom, pritiscima i svim izazovima – objašnjava Karanović.

Ističe da je policija reagovala jako brzo, da su se maksimalno angažovali i za njih ima samo reči hvale.

– Moram posebno da pohvalim komandire interventne policije, komandira Srdića i ostale policajce, operativce policije Bačke Palanke, jer njih je bilo 15 do 20 angažovano na ovom slučaju. Takođe, Milicu Đogić, javnu tužiteljku koja je došla sa odsustva i uradila svoj posao.

Čak je i policija Bačkog Petrovca sarađivala i dolazila na lice mesta, prikupila određene podatke.  Dvojici osumnjičenih policija se nalazi na tragu i svakog momenta se očekuje njihovo hapšenje, a videćemo dokle će istraga doći. Možda dovede i do nekog sa Pravnog fakulteta – zaključuje Stefan Karanović za Luftiku.

Podsetimo, student-apsolvent Stefan Karanović je za naš portal ranije izjavio da mu je prećeno smrću nakon što je Upravni sud presudio u njegovu korist u sporu protiv novosadskog Pravnog fakulteta.

Rekao je Stefan i da je postao ciljana meta od kada ga je rukovodstvo optužilo da stoji iza serije tekstova u kojima se detaljno opisuju kriminalne radnje na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. On je i izbačen sa te visokoškolske ustanove na 3 godine, a po isteku kazne suspendovan je na još 3 godine.

Njegova borba i sporovi sa Fakultetom traju 4 godine, a Upravni sud je u čak 4 navrata presudio u njegovu korist – dok Fakultet godinama odbija da mu izda ispisnicu, a i potvrdu o 23 ispita koja je Karanović položio.

Novosadski student otkrio kriminalne radnje i na sudu ponovo pobedio Pravni fakultet

160 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap