Yasserstain-youtube-novisad
Izvor: lični foto album
Lifestyle Vesti Novi Sad

Novosadski fenomen Yasserstain gledaniji od Državnog posla

Milan Inić, dvadesetdvogodišnji Novosađanin, u virtuelnom svetu poznatiji kao Yasserstain, na svom Youtube kanalu ima blizu 440.000 pretplatnika i više od 122 miliona pregleda. Trenutno studira montažu na Akademiji umetnosti, a zbog svojih skečeva i parodija jedan je od najpopularnijih Youtubera u Srbiji.

Kako si došao na ideju da se kanal zove Yasserstain?

Naš prvi video je bio parodija na film Frenkenstein. Jednu od uloga je tumačio naš drugar Nikola, kojeg smo zvali Yasser, i tako je naš kanal dobio ime Yasserstain. Moram naglasiti da sam brzim kucanjem imena kanala, slučajno napisao STAIN, a ne STEIN. Youtube nema opciju da promeni URL naziv, tako da je ime našeg kanala ostalo Yassertstain.

Da li znaš da se nekadašnji vođa palestinaca zvao Jaser Arafat?

Za Jaser Arafata sam prvi put čuo kada nam je prošle godine isto pitanje postavio reporter iz dnevnog lista „Dnevnik“. Što naravno govori, da naziv našeg kanala nema konekciju sa vođom Palestinaca.

Koliko te prate Novosađani?

Smatram da je veći deo naše “publike“ iz Vojvodine, to jest, iz Novog Sada, pošto to ipak i jeste grad u kojem je sve krenulo na našem kanalu.

Milan_Inic-Yassestain-novisad
Izvor: lični foto album

Koliko ti je Novi Sad inspiracija za klipove?

Novi Sad mi je, kao i njeni građani, ogromna inspiracija. 80% naših ideja potiče iz istinitih priča koje su nam se izdešavale u Novom Sadu.

Koje su to glavne tačke u Novom Sadu na kojima snimate klipove?

U početku smo snimali u Dunavskom parku, ali smo nedavno prešli u Futoški u kojem ima dosta manje ljudi. Pošto na snimanju ume da predstavlja problem to što se čuju ljudi u pozadini ili nam prođu tačno ispred kamere, pa onda moramo iz početka da snimamo. Novi Sad zapravo ima veoma lepe lokacije za snimanje, poput Keja na Limanu, Skate park-a, Kineske četvrti, Tvrđave… nekada čak i odemo do Sremskih Karlovaca da snimamo, pošto smo tamo ipak i pohađali srednju školu, i nekako nam je to mesto ostalo u najlepšem sećanju.

Yasserstain-Milan_Inic-youtubee
Izvor: lični foto album

Koliko članova broji novosadska družina sa YouTube-a?

Broj Youtuber-a se sve više povećava, što je naravno lepa stvar. Pored našeg Yasserstain kanala postoje i drugi kanali iz Novog Sada poput VISCTV, Totemia, KovalskA, GejmerSaKlise, Marija Žeželj…Zapravo smo svi mi u kontaktu i gledamo da jedni drugima pomognemo oko snimanja, pošto na Youtube-u ne postoji konkurencija, zajendo gradimo svoj Community.

Koliko je teško biti popularan u Novom Sadu? Da li možeš na miru da prošetaš centrom ili da sedneš u neki kafić?

Iako sebe ne smatram poznatim, moram priznati da je već postalo teško šetati gradom sa društvom ili devojkom, bez toga da nas ne zaustavljaju ljudi. Naravno, ne predstavlja mi problem da se slikam i razmenim par reči sa ljudima koji nas prate, pogotovo zato što su to uglavnom mladi koji ti priđu sa osmehom, što je naravno uvek lepo videti.

Pogledajte i blog koji Novosađanke obožavaju

Luftika
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow