Magazin Novi Sad

Novosađanin koji je navodno izlečen od korona virusa nije ga ni imao

Veliki broj medija objavio je 14. marta informaciju da je jedan pacijent iz Novog Sada izlečen od korona virusa i pušten na kućno lečenje. Ispostavilo se da ta vest nije tačna, što je potvrdio i RTS, a preneo portal Lepa i srećna.

Kako je dopisnik iz Novog Sada izjavio uživo u dnevniku, netačna vest nastala je tako što je pogrešno interpretirana izjava direktorke Kliničkog centra Vojvodine Edite Stokić.

Ona je, naime, izjavila da je “jedan pacijent pušten na kućno lečenje” a da su testovi pokazali da je “negativan na korona virus”.

Tačno je, međutim, da ovaj pacijent nikad nije ni bio pozitivan na korona virus, što je deo informacije koji je ovde izostao.

Pokazalo se da i ovog puta nije dovoljno da informacija bude tačna – ovde je tačno da je čovek negativan na testu – već je neophodno i da bude kompletna. Zabuni je doprineo izraz “pacijent” i “kućno lečenje”.

Tako je vest dobila naslov: SJAJNA VEST Pacijent koji se lečio u KC Vojvodine VIŠE NEMA KORONA VIRUS

Od čega je, zapravo, osoba obolela nije ni saopšteno.

Sigurno u svemu ima i uticaja i nesvesno priželjkivanje da se u poplavi negativnih vesti konačno pojavi i neka pozitivna. Sigurno u tome nije bilo nikakve loše namere.

Da podsetimo, u susednoj Hrvatskoj je već jedan pacijent – oboleo od korona virusa – zaista pušten na kućno lečenje.

Vanredno stanje u Srbiji: Ne rade škole, fakulteti, vrtići, moguć policijski čas

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

229 Shares
229 Shares
Share via
Copy link