Novi Sad Vesti

Tate Novosađani u akciji za spas domaćih proizvođača krompira

Oko 13 tona ivanjičkog krompira prodato je Novosađanima danas na Novom naselju, u okviru akcije koju je organizovala Fondacija “Tate Novosađani”.

Iz kamiona parkiranog na Bulevaru Slobodana Jovanovića u rekordnom roku rasprodat je ivanjički krompir, koji bi u suprotnom bio uništen.

Kako kaže Đura Ćurčić iz Fondacije “Tate Novosađani”, sve je počelo tako što su saznali da ivanjički proizvođači krompira zbog niske otkupne cene uništavaju svoj proizvod jer nemaju kome da ga prodaju.

“Veliki trgovinski lanci prodaju uvozni krompir po veoma niskoj ceni, pa neće da otkupe od domaćih proizvođača koji ga nude po takođe smešno niskoj ceni.
To uništava domaćeg proizvođača koji u očaju mora da baci svoj proizvod”, rekao je Ćurčić.

krompir
Foto: Đura Čurčić

Dodaje da je ta informacija na društvenim mrežama izazvala salvu komentara, a mnogi su iskazali interesovanje da otkupe deo tog krompira koji će u suprotnom biti bačen.

“Kako bismo pomogli domaćim proizvođačima u teškim vremenima, kontaktirali smo ih i dogovorili se da dovezu jedan kamion od 13 tona u Novi Sad.

Od ukupno 13 tona, jedna tona krompira je otišla za Solidarnu kuhinju Crne kuće, za Fejsbuk grupu ‘Obrok za podrodicu’ i jednu humanitarnu organizaciju iz Srbobrana, dok je preostali krompir u džakovima od po 10 kg prodat po ceni od 18 dinara po kilogramu svim zainteresovanima koji su nam se ranije javili”, naveo je Ćurčić.

Dodaje da ukoliko bude još zainteresovanih, planiraju da ubrzo ponove akciju.

Autor: 021.rs

Fejsbuk grupa Tate Novosađani postaje Fondacija

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
186 Shares
186 Shares
Share via
Copy link