Novi Sad Uncategorized

Novosađani tvrde: Najbolji Crveni taksi, SOS najproblematičniji

Polovina Novosađana se tokom proteklih pola godine makar jednom vozila u taksiju, a kao najbolji taksi u Novom Sadu ističu Crveni i SOS taxi. Ovo istraživanje za 2017. godinu sprovela je agencija Ninamedia Research.

Tokom poslednjih šest meseci usluge novosadskih taksi udruženja koristilo je nešto manje od polovine Novosađana, odnosno njih 47,6 odsto. Na uzorku od 1.209 ispitanika kao najbolje udruženje 16,6 odsto Novosađana navodi Crveni taxi, 16 odsto njih misli da je to SOS taxi, 11,9 odsto građana najboljim smatra Pan taxi, a 8 odsto njih ističe da je najbolji Red taxi. Najviše poverenja u Taksi Vojvođani ima 6,6 odsto Novosađana, dok 5,2 odsto ispitanika najboljim ocenjuje Delta taxi. Ostala taksi udruženja zastupljena su sa manje od 5 odsto, dok odgovor na ovo pitanje nije imalo 9,6 odsto građana.

Neprijatno iskustvo tokom vožnje doživelo je 7 odsto ispitanika, od čega su najveći broj žene i osobe starije od 45 godina. Nagativno iskustvo odnosilo se na naplaćivanje vožnje više nego što bi trebalo, na probleme sa dispečerom, neljubazne vozače kao i odbijanje vožnje u pravcu u kom stranka to traži.

Od ukupnog broja ispitanika, 45 odsto ne zna da proceni koja su to najproblematičnija udruženja, a skoro trećina (30%) smatra da su sva taksi udruženja u redu. Ipak, rezultati istraživanja pokazuju da kao najproblematičnije taksi udruženje 4,9 odsto ispitanika navodi SOS taxi, 4,4 odsto smatra je to Novus taxi, a 3,6 odsto Novosađana kao problematična navodi neregistrovana taxi udruženja.

Taksijem su se više vozili stanovnici gradskih naselja, građani sa završenom srednjom i višom školom, učenici i studenti. Sa porastom godina starosti opada i broj ispitanika koji su se vozili taxijem tokom poslednjih šest meseci.

Ovo su najbolje pice u Novom Sadu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

404 Shares
404 Shares
Share via
Copy link