Magazin Novi Sad

Novi Sad raj za razbojnike tokom restrikcija, momku pretili nožem, devojci otrgnut lančić

tolstojeva-razbojnstvo
mesto razbojništva u Tolstojevoj/Foto: Luftika

Nakon što su u Novom Sadu uveli restrikcije struje bez ikakve najave, i u utorak čitav grad ostavili u mraku, na ulicama je mračno kao u rogu. Kao da nije dovoljno što ne možete da vidite kuda se krećete jer ulične rasvete nema,  krenula je i serija razbojništava.

Iako gradska vlast nije obavestila Novosađane o restrikcijama, razbojnici očigledno znaju raspored isključvanja struje i operišu po delovima grada u kojima su na snazi restrikcije.

U utorak 6. septembra, oko 8 sati uveče, razbojnik sa kapuljačom je napao jednu devojku u naselju Grbavica. Koristeći restrikcije struje, u Tolstojevoj ulici, ispred broja 64, presreo je devojku, grubo je zgrabio i, uz pretnju silom, otrgao lančić sa vrata. Potom je pobegao u mrak jer je u celom naselju isključena ulična rasveta.

Policija je ubrzo došla na lice mesta, sačinili su zapisnik, ali nisu mogli da završe posao jer skupština stanara nije imala ključ od prostorije u kojoj je smešten hardver u koji su se pohranjuju snimci sa nadzorne kamere.

Po snimke su došli ujutro i, kako nam je potvrđeno u Policijskoj upravi u Novom Sadu, rade na rasvetljavanju slučaja.

– Prepala sam se, u ovakvim situacijama plašiš se za život, svašta može da se desi. Ne osećam se bezbedno, šta sad treba, da vodim ‘obezbeđenje’ sa sobom da me neko ne opljačka ili ne uradi nešto još gore?! Ovo je strašno, raj za lopove i manijake raznih vrsta.

Jedna Novosađanka je na svom Instagram storiju sinoć objavila informaciju da je njen brat opljačkan kod prolaza kod Rajfajzen banke na Bulevaru oslobođenja.

Kako je navela, njemu su prišla dva muškarca, prvo su ga pitali gde je menjačnica, on im je odgovorio, a oni su nastavili da ga prate i pretili mu lovačkim nožem.

„Jedan je obučen u bež pantalone, ima oko dva metra i crni duks, drugi je bio skroz u crnom i imao je masku. Mlađi likovi su u pitanju. Posle toga su pobegli crnim fordom“, napisala je naša sugrađanka i dodala: „Prijavljeno je policiji ali pripazite na sebe za svaki slučaj“.

pljacka-ns
PrtSc/Instagram/Rinkiim

O trećem slučaju, otimanju torbe od jedne žene iste večeri, takođe na Grbavici u ulici Doža Đerđa, javili su nam čitaoci. Ali ovaj događaj iz policije nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju.

Novi Sad u mraku, Grad isključio uličnu rasvetu (FOTO)

152 Shares
152 Shares
Share via
Copy link