Magazin Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada otišao za Beograd, grad u mraku, ne zna se ko gasi javnu rasvetu

ns-mrak
Foto: Luftika

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se 3 nedelje ne pojavljuje u javnosti, a na sve protokolarne događaje ide njegov zamenik Milan Đurić.

On željno iščekuje novu funkciju u Beogradu koju će dobiti kao nagradu zato što je uspeo da izgura sumnjivi projekat „Novi Sad na vodi“ za kompaniju Galens

Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, glavni je favorit u javnosti da postane prvi čovek izvršne vlasti u glavnom gradu pokrajine.

Sigurno je da Miloš Vučević kao rekorder, koji je jedini tri puta u istoriji biran za prvog čoveka Novog Sada, odlazi na funkciju u Beograd.
Ne zna se još tačno koju, ali predsednik Aleksandar Vučić uverava javnost kako će biti veoma bitna.

I dok Vučević merka fotelje po Beogradu, Novi Sad je ostavio u mraku, iako iz Gradske kuće tvrde da restrikcija nema.

Tako su nevidljive restrikcije od prošlog vikenda ‘zakačile’ ceo grad, a najviše delove Novog naselja, Limana, Grbavice, Telepa, kao i Bulevar oslobođenja.

Međutim, iz Grada tvrde da oni nemaju ništa sa tim:

Na pitanje 021.rs da li su nadležni odlučili da ugase i/ili ograniče rad javne rasvete u pojedinim delovima grada zbog štednje struje, u kabinetu gradonačelnika za 021.rs navode da tako nešto nije odlučeno.

„Grad Novi Sad nije naložio ništa sem onoga što je u Preporuci Vlade Srbije navedeno, a to je samo gašenje dekorativne rasvete“, navode u svom odgovoru čelnici Grada.

Pa ko je onda Novosađanima ugasio svetlo?

Da ovakva isključenja ni malo nisu naivna svedoči i serija razbojništava koja se tokom proteklih večeri odigrala baš u delovima grada koji su u tim trenucima bili bez ulične rasvete.

Razbojnici nisu operisali u sitnim noćnim satima, osilili su se i koristili prvi mrak za svoj ‘posao’ i time su Novosađani osim u mraku ostavljeni i u strahu.

Vučević je izgleda brzo zavoravio na Novi Sad i njegove građane, a Novosađani i dalje kao da ne znaju ko im gasi svetlo.

Novi Sad u mraku, Grad isključio uličnu rasvetu (FOTO)

52 Shares
Share via
Copy link