Novosađani se znaju podičiti velikim brojem kućnih ljubimaca. Zapitali smo se koliko su kafići u našem gradu raspoloženi da pored redovnih posetilaca, ugoste i one malo čupavije.

Pet friendly koncept, nastao na Zapadu, postaje sve popularniji i kod nas. Nejasno je samo to da li je u pitanju veća svest i tolerancija prema životinjama, ili puka nužda i tržišna borba. Kako god, činjenica je da je sve više lokala i kafića u koje možete povesti svoje ljubimce.

pet-frendli-kafic

Neki od njih su Casablanca, Kafeterija, Kombinat, Pelikan, Tolstoj bar, Kafe opera, Siti kafe, Radio kafe, Makiato, Pabić i drugi.

Menadžerka pet frendli  kafe – restorana „Organic  factory“, na Limanu, Kristina Vasiljević,  kaže da se u njihovom slučaju gotovo i nije postavljalo pitanje o tome da li su ljubimci dobrodošli ili ne.

– Mi svi imamo pse, tako da je to bilo normalno. Kod nas su svi dobrodošli – rekla je Kristina za Luftiku i dodala da se do sad niko nije žalio zbog ljubimaca u objektu.

pas-jede-za-stolom, beli-pas

Ovaj koncept raduje monoge, goste i domaćine, ali ipak postoje određena pravila, koje obe strane moraju da ispoštuju. Pet frendli objekat, mora da ispunjava regulativu, da po delatnosti može da primi kućne ljubimce. Pored toga, mora imati prostor za goste koji je odvojen od onog za goste sa kućnim ljubimcima.

S druge strane, gosti koji žele da u kafić, poslastičarnicu ili restoran uvedu svog ljubimca, moraju voditi računa o tome da je životinja lepo vaspitana i socijalizovana, te da može boraviti u prostoru koji, pre svega namenjen ljudima, pa tek onda i kućnim ljubimcima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here