Ljubimci Novi Sad

Novosađanka organizovala rođendan svom psu u svečanoj sali sa tamburašima i animatorima

dog and cat on a yellow isolated background celebrate birthday

Novosađani sve češće prave rođendanske žurke za kućne ljubimce, svetski trend nije nimalo jeftin

Svetski trend da se ljubimcima priprema rođendanska proslava, uz organizaciju jednako kompleksnu kao za proslavu rođendana ljudi, čini se, stigao je i do Novog Sada. Naručivanje torte za krznenog prijatelja, muzika i fotograf na proslavi, svečana odeća i zvanice, stavke su koje su, sudeći prema reakcijama, nekim sugrađanima simpatične, drugima su sulude.

Foto: Pixabay

To je, u svakom slučaju, još jedan povod da se stavovi sučele i na društvenim mrežama.

– Neverovatno! Je li moguće da su naše izuzetno pametne i veoma mudre Novosađanke počele da kopiraju neke starlete i turbo likuše? Pitam, pošto me upravo nova komšinica pozvala da u subotu kao haus animator ulepšam proslavu rođendana njenog psa (zakupili su i salu sa tamburašima). Naravno, odbio sam, a da ne bih ispao demode, rekao sam joj da ne mogu jer mi se baš tad udaje mačka. Mislim, šta drugo reći, jer sam zatečen da i ovoga ima u našem gradu, objava je našeg sugrađanina na jednoj od novosadskih Fejsbuk grupa.

Nekima je, sa druge strane, proslava rođendana kućnog ljubimca simpatična.

– Pa? Šta je strašno slaviti psu rođendan? Mislim sad o udaji mačke… budi prvi, pa napravi trend od toga, odreagovala je jedna sugrađanka.

Ima i onih koji predlažu da je bolje novac za proslave dati za azil i pomoći na taj način drugim životinjama, a mišljenje drugih je da je ovo za rubriku “Verovali ili ne”.

– Ja imam psa, ali nisam razmišljala o takvim glupostima. Mojoj mami je bio 81. rođus, ali ima Alchajmera, pa ni tortu nisam pravila, kad ne zna žena… A, oni, eto kerovima tamburaše, rezignirano je komentarisala jedna žena.

Foto: Pixabay

U to koliko neko voli svog četvoronožnog ljubimca i šta je za njega u stanju da učini ne treba ulaziti, ali je primetno i po fotografijama koje se objavljuju na ličnim profilima da se životinje neretko počaste specijalnom tortom, poklonom, ukrasima… Nekima od njih gosti su drugi ljubimci sa kojima se druži, pa nastane prava pseća žurka, ali negde se sve završi partijem za vlasnika i njegove prijatelje, gde je kuca, uglavnom, dekoracija.

Da li životinjama to znači ili ne, nikada nećemo saznati, ali definitivno je da neki od novosadskih pasa imaju mnogo više sreće od njihovih napuštenih rođaka, koji tumaraju negde po ulicama našeg grada, piše Moj Novi Sad.

Anita i Saša iz Novog Sada postali prvi mačkositeri, obilaze vaše ljubimce dok ste na putu

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
459 Shares
459 Shares
Share via
Copy link