Magazin Novi Sad

Novi Sad – naprednjački Eldorado: Bogaćenje na školama i učenicima

dina vučinić
Dina Vučinić, foto: novisad.rs

Sadašnji predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ostaće upamćen u istoriji Novog Sada kao gradonačelnik čiji su se svi najbliži saradnici enormno obogatili u poslednjih dvanaest godina, koliko je Srpska napredna stranka vladala ovim gradom.

Jedna od njih, Vučevićeva najbliža saradnica i osoba od poverenja Dina Vučinić postala je članica Gradskog veća za obrazovanje, ali vrlo brzo i ponosna vlasnica novog džipa BMW X5 koji nov košta 94 hiljade evra.

Nije poznato da li je džip kupljen od ušteđevine ili od plate u novosadskoj Gradskoj kući, ali je poznato da joj je lično Miloš Vučević naredio da džip što pre proda, jer upada u oči Novosađanima. Kao pravi vojnik stranke, Vučinićka nije stigla dugo da uživa u svom novim ljubimcu, nego je izvršila naredbu i prodala ga.

Poslovi familije Vučinić

Skoro sve poslove na novosadskim osnovnim i srednjim školama u mandatu Dine Vučinić dobile su tri firme.

Dve iz Novog Sada i jedna iz Beočina.

Nemaju istog upisanog u registar  vlasnika, ali im je gazda isti.

Brat Dine Vučinić, Neven.

Ako je Vulinu tetka iz Kanade kupila stan, potpuno je normalno da brat sestri pokloni džip.

To što zakoni Republike Srbije i propisi Agencije za borbu protiv korupcije  jasno brane samu mogućnost da brat sa bliskim firmama konkuriše na tenderima koje raspisuje njegova sestra, a kamoli da na skoro svakom i pobedi, jer se to smatra klasičnim primerom nepotizma i korupcije, novosadski odbor Srpske napredne stranke nikad nije brinulo.

Verovatno i zbog toga što su za pravna tumačenja zadužena dva vrsna pravnika.

Sadašnji predsednik Vlade Srbije, prethodnih 12 godina na dužnosti gradonačelnika Novog Sada i pravnik Miloš Vučević i čovek koji ga je formalno zamenio na mestu prvog čoveka Novog Sada, ali ga malo ko poznaje, takođe naprednjak i takođe pravnik, Milan Đurić.

Kuća od 800.000 evra

Sigurno da kuću na Fruškoj gori koju je za 800.000 evra nedavno Dina Vučinić prodala Rusima nije lako održavati.

Srećom, svi podizvođači poslova na novosadskim osnovnim i srednjim školama su se sami ponudili ili su naterani da besplatno obave radove na rekonstrukciji doma osobe kojoj toliko duguju.

I oni i njen brat.

Ti radovi jesu bili besplatni za Dinu Vučinić, nekadašnju šeficu odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Novog Sada, ali nisu bili besplatni za građane Novog Sada od čijeg se poreza i taksi budžet Novog Sada puni.

Nijedan nivo vlasti nema svoje pare, već su sve to pare građana Republike Srbije.

Vlast samo raspolaže tim novcem i dužna je za svaki dinar koji podeli da položi račun svakom građaninu koji za taj dinar pita.

Naročito kada se oni evidentno troše protivno zakonima koja je ta vlast dužna ne samo da brani, već i da sprovodi.

Bilo bi zanimljivo čuti odgovor Dine Vučinić na pitanje :“Zašto ste stotine miliona dinara dodelili firmama svog brata i da li u Novom Sadu ima još preduzeća koje su sposobne da rade sa školama osim tri koje kontroliše porodica Vučinić?“

Hrvati su obolela nacija, opozicija nakaze, a ljudima s govornom manom nema mesta u javnosti

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
498 Shares
498 Shares
Share via
Copy link