Uncategorized

Novi Sad kroz objektiv 365 dana

U okviru kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, od 1. februara, dana Grada, na Instagram profilu Novi Sad 2021 (https://www.instagram.com/novisad_2021/) biće započet ciklus fotografija  „Kuluttrura 365“ u saradnji sa poznatim novosadskim fotografom Aleksandrom Milutinovićem.

Poznat Novosađanima po fotografijama „Novi Sad kroz objektiv 365 dana“ koje prezentuje putem  društvenih mreža, Aleksandar na jedinstven i poseban način prikazuje naš grad ističući ono najlepše u njemu. „Fotografija je moja ljubav i strast, uostalom kao i moj grad. Zato sam ih i spojio. Ovim projektom sam želeo da kroz fotografsku turu u narednih godinu dana prikažem sve ono što je važno i što čini kulturu kao način života. Nadam se da će to biti samo još jedan od doprinosa da posle uspešnog ulaska u finale, naš Novi Sad konačno i pobedi za prestižnu titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine“ istakao je Aleksandar Milutinović.

Ciklus fotografija „Kulttura 365“  pratiće kulturni život Novog Sada i svu njegovu šarolikost.  Cilj umetnika i ovog projekta je da ukaže na raznolik kulturni život grada, kao i da na specifičan način istakne ono najlepše u njemu. Zahvaljujući društvenim mrežama, kao standardu današnje komunikacije, želja je da te fotografije vidi što veći broj ljudi, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

„Ovo je najbolji primer principa participativnosti projekta i uključivanja samih građana, na čemu sam posebno zahvalan Aleksandru. Od 365 fotografija koje će se predstaviti najširoj javnosti, verujem da će se izdvojiti i neke kultne koje će postati zaštitni znak i same kandidature sa ciljem da Novosađani postanu još ponosniji na svoj grad, a svi ostali da požele da dođu i vrate se u njega.“ izjavio je Nemanja Milenković, predsednik orgranizacionog odbora kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Prvu fotografiju na instagram linku https://www.instagram.com/novisad_2021/ možete videti u ponedeljak 1. februara i tako svakog dana u narednih 365 dana.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link