Koronavirus Novi Sad

U Novom Sadu registrovano rekordnih 615 novoobolelih tokom jednog dana

kovid-ambulanta-novi-sad
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

U Novom Sadu u protekla 24 časa registrovano je 615 novoobolelih od kovida, što je rekordan broj u jednom danu od početka epidemije u martu.

Ovo je najveći broj novozaraženih registrovan u jednom danu u Novom Sadu, ako ne računamo 21. i 22. novembar, kada je prisustvo virusa utvrđeno kod 677 osoba, ali to je podatak za dva dana.

U Domu zdravlja “Novi Sad” su potvrdili da i dalje imaju oko 300 pregleda dnevno, što je jednak broj kao i prethodnih sedam do deset dana. Takođe, kako se može videti u fejsbuk grupi napravljenoj za one koji čekaju na testiranje u kovid ambulanti na Novom naselju, redovi su se malo smanjili i više se, kako tvrde pojedini građani, ne čeka po 12 sati.

U Vojvodini je Covid19 utvrđen kod još 1.967 osoba, a kako navodi Institut za javno zdravlje Vojvodine, u svim opštinama registruju se visoki nivoi obolevanja sa tendencijom stabilizacije, piše 021.rs.

Po broju novih slučajeva prednjači Novi Sad, ali je situacija i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 36.327, ali Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.893, potom sledi Pančevo sa više od 3.700, Zrenjanin i Subotica sa više od 2.200, potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1.200 registrovanih aktivnih slučajeva, a blizu 1.000 su Sremska Mitrovica i Vrbas.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije na visokim nivoima u narednom periodu.

Korona virus, vakcina i Velika Britanija: Prva osoba primila Fajzerovu vakcinu

Share via
Copy link