Magazin Novi Sad

Fasada zgrade u Novom Sadu u izboru za najbolju u Evropi i vi možete glasati za nju

novi-sad-fasada
Foto: Novi Stan

Zgrada na Bulevaru oslobođenja 97, iza koje stoji arhitektonski studio Kuzmanov and Partners iz Novog Sada, nominovana je za nagradu Baumit Life Challenge za najbolju fasadu u Evropi.

Kako je objavio portal Gradnja.rs, dodela nagrada Baumit Life Challenge održava se svake druge godine sa ciljem podizanja svesti o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi.

Ovaj događaj privlači preko 500 gostiju iz svih 25 zemalja u kojima posluje kompanija Baumit, a priznanja se dodeljuju u šest kategorija.

Ove godine, finale manifestacije Baumit Life Challenge biće održano 23. maja u Ljubljani, a kao i do sada, pored stručnih ocena žirija sastavljenog od 13 nezavisnih stručnjaka, zainteresovanima je omogućeno i učestvovanje u procesu javnog glasanja, koji je nedavno pokrenut na ovom linku i trajaće do 16. aprila 2024. godine.

Među nominovanima za nagradu našla se i zgrada koja je rad arhitektonskog studija Kuzmanov and Partners. Lazar Kuzmanov je poznati novosadski arhitekta.

Kako je u tekstu o zgradi na Bulevaru oslobođenja pisao Gradnja.rs, Lazar Kuzmanov često govori da je u sagledavanju arhitekture bitna i njena sceničnost. Objekti se uglavnom sagledavaju u prolazu, ostavljaju dobar utisak ili ravnodušnost.

– Moja želja je bila da objekat izazove reakciju kod prolaznika i posmatrača. Naravno, nije to jedina odlika objekta, ali i pored dobre organizacije i strukture stanova kao i jednostavne postavke objekta na veoma plitkoj parceli, glavna vodilja mi je bila zavodljivost arhitekture – rekao je Kuzmanov.

Za objekat na Bulevaru oslobođenja možete da glasate na OVOM LINKU.

Novi Sad uklanja 20.000 kvadrata zelenila i postavlja beton radi zidanja zgrada

Izvor: 021

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link