Beograd Novi Sad

Sledeće godine, od Beograda do Novog Sada, stizaćemo za manje od pola sata

Ministarka građevinarstva i infrastrukture republike Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je tokom razgovora sa direktorima Infrastrukture železnice Srbije Nebojšom Šurlanom i Srbija voza Jugoslavom Jovićem da ćemo sledeće godine od Beograda do Novog Sada železnicom stizati za manje od pola sata.

Oni su razgovarali o aktuelnim projektima, poslovanju tih preduzeća u vreme trajanja epidemije i definisanju i rešavanju problema u skladu sa trenutnom finansijskom situacijom.

Na sastanku je bilo reči o realizaciji infrastrukturnih projekata, sa posebnim osvrtom na modernizaciju brze pruge Beograd-Budimpešta, kako o završetku deonice od Beograda do Novog Sada, tako i o početku izgradnje deonice Novi Sad – Subotica, saopštilo je ministarstvo, a preneo portal Nova.

“Reč je o najvećem projektu ne samo u Srbiji, već u jugoistočnoj Evropi. Ministarstvo će, kao i do sada, biti tu da pruži svu podršku i pomoć da realizacija teče po ugovorenoj dinamici i da sledeće godine na jesen do Novog Sada putujemo za manje od pola sata”, rekla je ministarka.

Mihajlović, sa druge strane očekuje da u prvoj polovini sledeće godine započne izgradnju i treće deonice od Novog Sada do Subotice, a da se uporedo izvode i radovi na rekonstrukciji regionalnih pruga.

10 najspektakularnijih železničkih trasa na svetu za nezaboravne trenutke putovanja (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
623 Shares
623 Shares
Share via
Copy link