Lifestyle Vesti

Mobilni telefoni postaju bogatiji za 118 novih emotikona, a jedan se dugo čekao (FOTO)

Novi emotikoni
Foto: Matthias Balk—AP

Komunikacija pametnim telefonima danas je gotovo nezamisliva bez emotikona, specifičnih smajlija, kojima na jednostavan način primaocu poruke pojašnjavamo naše namere ili emocije, bez korišćenja reči.

Ljubitelje ovakvog uprošćenog vida komunikacije obradovaće vest da uskoro stiže čak 118 novih smajlija, a među njima je i jedan koji se dugo čekao.

Naime, „Emojipedia“ je na društvenoj mreži X objavila vest da je „Unicode Consortium“ službeno potvrdio „Emoji 15.1“, što znači da bi novi emotikoni trebalo da stignu na sve digitalne uređaje u narednih godinu dana.

Serija od 118 novih smajlija uključuje šest potpuno novih koncepata, četiri nove rodno neutralne porodične kombinacije i 108 novih verzija za šest postojećih emotikona osoba koji pokazuju smer, prenosi Index.

Šest potpuno novih koncepata emotikona uključuju horizontalno i vertikalno odmahivanje glavom, feniksa, smeđu pečurku, polomljen lanac i dugo iščekivani simbol limete.

Naime, do sada se koristio emotikon limuna i zelenog kvadratića, kako bi se opisala ova voćka. A ako se, koji slučajem pitate zašto je toliko važan emotikon limete – sledi odgovor.

Osim onog očitog, simbol limete predstavlja svežinu ili sklonost ka citrusnoj hrani i pićima.

Osim toga, ovo je popularan simbol kojim se označava neobavezno druženje, bilo na privatnoj žurci ili u ludom noćnom izlasku, a takođe izražava i osećanje ljubomore. Eto, sad znate.

Izvor: Index

Emotikoni ulaze u udžbenike za osnovne škole

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link