Magazin

Nije Seka Aleksić naš najveći problem već OVO!

Tekst Jovane Kešanski koji je objavljen na magazinu Lola eksplodirao je na internetu. Napravila je presek onoga o čemu se najviše piše u Srbiji i nije joj se dopao rezultat. Pažljivo pročitajte njeno zapažanje pa recite da li se slažete sa njom, i pored toga što čitate vesti koje ona oštro osporava.

Prenosimo vam Jovanin tekst:

„Evo, moj prijatelj recimo. Tri meseca sređuje staru kuću od blata kupljenu budzašto, jer nije imao gde i nije imao više nego za nju. Stodeset kvadratnih metara vlage i memle mesecima pokušava obrnuti u svoju korist. Zaseca je u dnu, da zaustavi korenje vlage, menja joj stolariju, ravna zidove stiroporom, sređuje podove. Zabrinut je, uskoro mu stiže prinova, toliko je već čuo priča o bronhitisu zbog natopljenih zidova. Žena mu je srećna, bar tako izgleda. Posle dugo godina podstanarstva ipak sad imaju nešto svoje.. Dug će da vrate nekako. Polako samo.

mama-i-tata-3

Pre neko jutro u dvorištu je farbala stari krevetić koji su dobili od komšije na poklon. Tridesetisedam mu je leta. Malo su popustili spojevi, ali ona vešto zavrće šrafove i meša belu farbu da mu da nov sjaj. Izabrala je i boju za zid, ako bude hteo da je onako star i inatan primi. Kolica su im poklonili kumovi od svojih klinaca. Šije zavese. Šije mašne za zavese. Garnišnu je kupila na Najlon pijaci, polovna ali ko nova. Crta leptire iznad kreveta. On od drveta delje zvečke…

Nastavak na sledećoj strani…

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link