Magazin Srbija

Nije šalter za informacije: Kada šalterski službenik „poludi“ od podpitanja (FOTO)

Brojanje do 10 i disanje kako bi se smirili i pripremili na „pakao“ sastavni je deo administrativnih poslova koje moramo obavljati u državnim institucijama. Podnošenje raznoraznih papira šalterskim službenicima koji će uvek, ali uvek, naći taj jedan magični i misteriozni papir koji vam nedostaje nije nimalo prijatno iskustvo.

U doba digitalizacije, Srbija i dalje ipak vrednuje fascikle i fioke ispred računara i softverskih sistema, te gotovo da je retkost i čudo kada poslove i obaveze ovog tipa možete rešiti u toku jednog dana.

Korisnici društvene mreže Redit podelili su šaljivu fotografiju koja govori zaista više od 1000 reči. Dokazuje da se najčešće osobe i sa druge strane šaltera nalaze u nebranom grožđu, te da njihova frustracija nekada može biti prilično očigledna.

Rekoh samo da pitam, da nije ovo šalt…? Aha nije, uredu. from r/serbia

Svi znamo da je vrlo teško raditi sa ljudima i svima ugoditi jer ko od nas nema makar „jedno kratko pitanje“, ali ovakav izliv iskrene i krajnje simpatične ljutnje dokazuje da su ti službenici ipak samo ljudi, sa svim svojim manama, vrlinama i svakodnevnim problemima.

Zašto se ljudi u Srbiji ponizno izvinjavaju na svakom šalteru?

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

567 Shares
567 Shares
Share via
Copy link