Magazin

Roditelji nestale Barbare Vitez ostali i bez sina

Roditelji Barbare Vitez (16) iz Sente, koja je pre tri godine nestala i čija je sudbina još nepoznata, suočavaju se s novom tragedijom, pišu beogradski mediji.

Njima je u utorak, na odeljenju intenzivne nege kikindske bolnice, preminuo sin Atila (24).

Melinda Vitez, majka nestale Barbare i preminulog Atile, rekla je za “Kurir” da ne zna zbog čega se na njenu porodicu obrušila još jedna nesreća.

“Zašto sam nakon Barbare ostala i bez Atile? Kao da su se sve nesreće ovog sveta, bez ikakvog razloga, obrušile na mene. Iako teško bolestan, Atila je bio svestan Barbarinog nestanka. I on je patio za mlađom sestrom. Čeznuo je za njom, za njenim glasom. Voleo je da mu Barbara peva. Atila nas je napustio, a još uvek ne znamo šta se tačno desilo Barbari”, rekla je Melinda.

Atila je bolovao od autizma i epilepsije

“Atila je preminuo u bolnici od virusa gripa. Razboleo se prošlog meseca. Kad sam 19. februara pozvala Hitnu pomoć i rekla da sinu nije dobro, odgovorili su mi da mu merim temperaturu i pritisak. Sutradan sam ih ponovo pozvala i zagalamila, pa su onda došli. Prvo je bio u Senti, a potom je prebačen u kikindsku bolnicu. Tamo je posle i umro”, rekla je Melinda.

Pojavila se na Instagramu

Barbari Vitez svaki trag se izgubio 25. novembra 2016, kada je otišla na rođendansku žurku.

Devojčica se sa te žurke nikada nije vratila kući, a prema zvaničnoj verziji nadležnih, ona je na povratku kući pala s mosta u Tisu i utopila se. Porodica ne veruje u tu priču i smatraju da je njihova ćerka oteta.

Tome u prilog govori i informacija koju je porodica objavila, da se Barbara pojavila na jednom video-četu na Instagramu, te da je u Mađarskoj, ali ih ni taj trag ipak nije doveo do Barbare.

barbara-vitez

Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva Senta Mirko Gašović kategoričan je da nema novih saznanja o devojčici Barbari Vitez, a sumnja da policija i Više javno tužilaštvo u Subotici imaju novih obaveštanja.

Gašović smatra da su više u pitanju glasine koje se pronose putem medija, nego neki opipljiv dokaz da je ona zaista viđena, odnosno da su se njene fotografije pojavile u četu na društvenoj mreži Instagram.

Pošto njeno telo nikada nije nađeno, njeni roditelji sumnjaju u takvu verziju događaja, naročito zbog toga što su dečaci, koji su kobne večeri bili s Barbarom, menjali iskaze.

Bolno iskrena ispovest oca Tijane Jurić kao obavezna lektira

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

211 Shares
211 Shares
Share via
Copy link