Magazin Svet

Trudna je 6. put, ima 56 godina i rodiće unuku (VIDEO)

Nensi Huk
Foto: Printskrin/Youtube

Koliko god neobično zvučalo, jedna trudnica upravo čeka – svoje unuče, prenosi Njujork post govoreći o Nensi Hok (56) koja „jedva čeka da svom sinu i snaji podari dete“, nakon što se ponudila da im bude surogat majka.

Baka se ponudila da bude surogat majka

Naime, baka je ponudila da postane surogat majka za svog sina Džefa (32) i njegovu ženu Kambriju (30), nakon što je njena snaja imala spasonosnu histerektomiju nakon traumatičnog rođenja njihovog drugog para blizanaca, prenosi list.

– Nekoliko meseci nakon toga odjednom mi se javio osećaj da bi trebalo to da ponudim. Rekla sam svom sinu, a on se rasplakao i bio je šokiran, a tada još ni moj muž nije znao šta sam smislila. Ali on mi je zaista bio podrška – kaže Nensi.

Mladi par se mučio šest godina pre nego što su dobili bliznakinje, Veru i Ajvu (3), a zatim Dizila i Luku (11 meseci) putem vantelesne oplodnje. Džef i Kambrija su sanjali da imaju još dece, ali nisu bili sigurni kojim putem da krenu kada je Kambriji savetovano da se podvrgne histerektomiji (uklanjanje materice) nakon njene poslednje trudnoće u septembru 2021.

– Osećao sam se zahvalnim što imam tako nesebičnu mamu koja je bila spremna da se žrtvuje za moju porodicu. Pošto smo iskusili više od četiri godine lečenja neplodnosti, znam koliko proces može da bude komplikovan i sumnjao sam da je uopšte moguće da zatrudni, ali sam bio veoma dirnut što se uopšte ponudila –  rekao je Džef.

Lekari odobrili trudnoću u  56. godini

Hok je bila psihički spremna da postane surogat majka, ali nije bila sigurna da je njeno telo sposobno za to.

– Rekla sam im da sam voljna, ali i da mislim da sam stara za to. Ali na moje iznenađenje, lekari su rekli da sam zdrava, da to mogu da uradim i evo me sad – srećna je Nensi.

Porodica, koja živi u Juti, morala je da reaguje brzo pre nego što je Hok počela da ulazi u menopauzu. I uprkos tome što su upravo dočekali svoj drugi par blizanaca, Džef i Kambrija su odmah odlučili da iskoriste trenutak i pokušaju da dobiju svoje peto dete.

Nensi je imala pet zdravih trudnoća u svom životu. Druga njena deca su bila malo zabrinuta za zdravlje svoje majke, ali su se svi zagrejali za ideju da bude surogat majka njihovom bratu i uzbuđeni su što će se njihova porodica proširiti na ovaj poseban način.

Baka krenula na hormonske terapije i odmah zatrudnela

Nensi je počela sa hormonskim tretmanom u januaru 2022. pa je svaki dan tokom 12 nedelja sebi ubrizgavala injekcije, uz pomoć svog muža i Džefovog oca Džejsona (59).

U februaru ove godine, embrioni koje su Džef i Kambrija sakupili tokom poslednje vantelesne oplodnje, premešteni su kod Nensi i ona je ostala trudna sa svojim unukom.

– Bilo je pomalo zastrašujuće jer je prošlo 26 godina otkako sam dobila bebu”, rekla je Hok.

Džef je bio “ponižen i zadivljen” kada je njegova majka zatrudnela samo nekoliko dana nakon prenosa embriona. U maju 2022. porodica je bila presrećna kada je saznala da čekaju devojčicu.

Porođaju će prisustvovati i sin i snaja i suprug

Kambrija je zahvalna za ljubaznu ponudu svoje svekrve.

– Ona se toliko žrtvuje za nas i našu porodicu i jednostavno smo tako zahvalni. Bila je neverovatna! Kažu da sa trudnoćom dolazi i sjaj, ali Nensi je čitav svetionik. Jedva čekamo da upoznamo našu ćerku –  dodaje snaja.

Unuka Hokovih treba da se rodi 5. novembra i porođaju će prisustvovati Džejson, Džef i Kambrija.

– Nema nadoknade za tako nešto – sve što mogu da uradim je da sledim primer koji su dali moji roditelji i da pokušam da pružim isti nivo ljubavi i odanosti svojoj porodici i drugima – rekao je Džef.

Izvor: Blic

Rešila da pomogne kćerki i rodi svoje unuče, surogat baka je trudna 30 nedelja

OGLAS

36 Shares
Share via
Copy link