Balkan Magazin

Nemica uplatila apartman u Hrvatskoj 1.635€, preseo joj odmor kad je shvatila prevaru

croatia
Printscreen

Nemačka državljanka (47) tvrdi da je prevarena prilikom rezervacije apartmana za letovanje u Hrvatskoj, pa je ceo slučaj prijavila policiji u Karlobagu.

Nakon rezervacije više se niko nije javljao na telefon.

– Nemačka državljanka je u maju 2023. godine na jednoj stranici na internetu pronašla apartman u Cesarici i uplatila 1.635 evra za rezervaciju smeštaja. Kad je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije shvatila je da je prevarena i da je neko lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a više joj se niko ne javlja na telefonske brojeve koji su navedeni na pomenutoj stranici na internetu – saopštila je policija.

Hrvatska policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta i da pripaze putem kojih oglasa i stranica pronalaze smeštaj odnosno da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika.

– Takođe je potrebno da pripaze da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi trebalo da se oglašava punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebalo bi da se nalaze na svim promotivnim materijalima uključujući i društvene mreže i stranicu na internetu putem koje se oglašava – navode iz policije, a preneo je Index.hr.

Turistima se takođe savetuje da pre uplate novca obave i detaljnije provere putem nadležnih institucija kako bi se uverili da se određena nekretnina zaista iznajmljuje i da je osoba ili agencija koja oglašava najam zaista za to i ovlašćena.

– Ako su građani oštećeni ili posumnjaju u mogućnost počinjenja krivičnog dela potrebno je da odmah obaveste policiju na broj 192 – objavila je hrvatska policija.

Turisti u Hrvatskoj besni zbog brojnih kazni, revoltirani odlaze ranije od planiranog

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link