Koronavirus Svet

Nemačka u karantinu najmanje do aprila zbog straha od „britanskog“ virusa

Angela Merkel
Printscreen

Nemačka kancelarka Angela Merkel u obraćanju članovima svoje konzervativne stranke kazala je da će ova zemlja zbog pandemije koronavirusa biti pod strogim restriktivnim merama do aprila.

Prema podacima Instituta Robert Koh, Nemačka beleži novi rast broja zaraženih, a u poslednja 24 sata registrovano je 12.802 nova slučaja, dok je 891 osoba preminula.

U ovoj zemlji vlada strah od širenja novog soja virusa koji se pojavio u Britaniji, a kancelarka upozorava da bez održanja mera brojevi novozaraženih mogu biti višestruko veći.

– Ako ne uspemo da zaustavimo ovaj britanski virus, imaćemo deset puta veće brojeve do Uskrsa. Potrebno nam je još 10 sedmica oštrih mera – rekla je Merkel, a prenosi Nova.rs.

Ukupan broj obolelih u ovoj zemlji sada iznosi 1.933.826, dok se ukupan broj preminulih popeo na 41.577.

Od ponedeljka na snazi je novo pravilo, po kome je dozvoljeno da članovi jednog domaćinstva mogu doći u kontakt sa jednim članom nekog drugog domaćinstva.

Od ranije je aktuelna zabrana rada svih kulturnih, ugostiteljskih i sportskih objekata, kao i svih maloprodajnih radnji uz izuzetak apoteka i prehrambenih trgovina.

Korona virus: Više od 4.400 novih slučajeva, Vučić najavio vakcinaciju od sutra, Nemačka upozorava na novi talas

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link