Srbija Vesti

Profesori će glasati da se nasilni učenici isključe iz škole zbog šikaniranja nastavnice u Trsteniku

trstenik nastavnica
Foto: Printscreen Twitter/ZoranIl77273998

Nastavno osoblje Tehničke škole u Trsteniku glasaće da se iz škole isključe trojica učenika pomenute škole zbog incidenta koji se dogodio u učionici. Podsećamo, učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smejali se.

– U sredu je sednica Nastavničkog veća. Glasaćemo za isključenje sve trojice učenika. Šta će biti dalje, videćemo – kaže jedan od nastavnika u ovoj srednjoj školi u Trsteniku, a prenosi Nova.

Prema saznanjima, ova trojica učenika, od kojih dvojica imaju 17, a jedan 18. godina, nisu baš bili nepoznati profesorima.

– Za svaki prekršaj za koji su bili kažnjeni, mora da postoji pisani trag. Verovatno ih ima – kaže sagovornik Nove iz Tehničke škole.

Zamenik direktora Tehničke škole Nikola Tomović bio je dežurni nastavnik u večeri kada se nemili događaj dogodio.

– Nismo ništa čuli van učionice, a profesorka se nakon tog časa obratila za pomoć i slučaj je prijavljen Hitnoj pomoći i MUP-u – rekao je Tomović.

Dodao da takvih slučajeva bahaćenja nije bilo ni u Tehničkoj školi, niti u nekoj drugoj u Trsteniku.

– Učenici su verovatno videli takve klipove na društvenim mrežama i poželeli da budu viđeni i poznati u društvu, ali tada prave i nepotrebne greške – naveo je Tomović.

Milan Glidžić, direktor Tehničke škole kaže da je u pitanju takozvani treći nivo nasilja, za koji su predviđeni ukori sve do isključenja iz škole, i potvrdio da o tome odlučuje Nastavničko veće.

– Za krivičnu prijavu škola nije nadležna, već javno tužilaštvo ili policijska stanica, koji su o ovom događaju blagovremeno obavešteni – kaže direktor.

Glidžić napominje da u školi funkciniše Tim za borbu protiv nasilja koji je prošao sve edukacije.

Izvor: Nova

Za patente genija iz Trstenika otimala se NASA, a u Srbiji je postao tehnološki višak (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

712 Shares
712 Shares
Share via
Copy link