Srbija

Nastavnica koju su učenici maltretirali traži premeštaj u drugu školu, želi da izbegne neprijatnosti

nastavnica-trstenik

Nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku kaže da je uputila pisma, odnosno zahteve na više adresa, i u njima navela da bi želela da je premeste da predaje u nekoj drugoj školi.

Kako je ispričala, njen povratak u školu bi mogao da se očekuje u nedelji nakon Sretenjskog praznika.

– U ponedeljak ću odneti doznake u školu. Videćemo šta će biti. Očekujem da se za dva do tri dana odluči da li i u koju školu idem. Milsim da me je Ministarstvo prosvete ispustilo – rekla je za Nova.rs. ova nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku.

Kako je ispričala, iako je odlučeno da ne predaje odeljenju u kojem se nalaze dvojica od trojice učenika koji su joj pre tri meseca nasilno izvukli stolicu i sve to snimali, ona se plaši da će ih viđati u hodniku ili ispred škole.

– Pojaviće se neko od tih đaka, ili recimo otac jednog od njih koji je kako sam čula svakog dana u školi. A to će onda biti neprijatno za mene – kaže Marija S.

Sve vreme se, kaže, trudila da ni u koga ne upire prstom, imala je razumevanja za izgubljenu generaciju koja je platila danak dvogodišnjoj onlajn i kombinovanoj nastavi.

Prema rečima ove profesorke, na delu je „bacanje prašine u oči“ i pokušaj relativizacije celog incidenta, i to, kako kaže, putem anonimnog pisma pojedinca iz kolektiva.

– To je izvučeno iz konteksta. Nijedan disiciplinski postupak se nije vodio protiv mene za sve ove godine koliko radim u školi. Ukoliko sam zaista opasnost za školu, zašto se ranije pojedinac nije žalio na mene – rekla je profesorka.

Ministar Branko Ružić rekao je da će imati na stolu izveštaj prosvetne inspekcije u Tehničkoj školi u Trsteniku. Očekuje se da posle toga donese odluku o mogućoj smeni direktora.

Najavio je još jedan odlazak inspektora u školu, a pretpostavlja se da će ovoga puta biti pod lupom čitava procedura postupanja od samog incidenta do sada.

Đaci koji su izmakli stolicu nastavnici u Trsteniku vratili se u školu, ali ne i profesorka

Čitajte Luftiku na Google vestima

102 Shares
102 Shares
Share via
Copy link