Magazin

Učenici na odmoru jedan drugom “bacili petaka”, a nastavnica dobila kaznu

Marina Milosavljević, nastavnica srpskog jezika u OŠ “Ljubica Jovanović Radosavljević” u mestu Podrška kod Kladova, kažnjena je novčanom kaznom od 35.000 dinara jer nije sprečila učenike da se rukuju tokom odmora u školskom dvorištu.

List “Danas” piše da je time, prema oceni direktorke škole Dragane Dumitrašković, koja joj je izrekla kaznu, načinila težu povredu radne obaveze zbog nesprovođenja mera bezbednosti učenika i zaposlenih.

Iako se ovaj slučaj dogodio početkom septembra, javnost je za njega saznala tek sada jer je neko od kolega ove nastavnice objavio rešenje na društvenim mrežama.

Marina Milosavljević za “Danas” kaže da je i sama bila iznenađena kada je to videla i napominje da ga ona nikom nije dostavila.

“Slučaj se dogodio 10. septembra, tokom školskog odmora. Učenici su u dvorištu nosili maske i držali distancu, ali se desilo da su dva đaka šestog razreda prišla jedan drugom u nameri da ‘bace pet’. Ja sam ih opomenula da se ne približavaju, ali me oni nisu poslušali. U tom trenutku je naišla direktorka i ja sam ispala kriva što je došlo do fizičkog kontakta između dece. Ispostavilo se da ja tog dana zapravo nisam bila dežurna u školskom dvorištu jer je spisak dežurstava bio promenjen, a da to nisam znala. Međutim, ni to nije uzeto kao olakšavajuća okolnost. Deca su mi se posle izvinila, ali , eto, kažnjena sam ja”, kaže za “Danas” Milosavljević, koja je u ovoj školi zaposlena na određeno.

Direktorka škole je po okončanju disciplinskog postupka donela rešenje 1. oktobra u kome je nastavnici Milosavljević izrekla novčanu kaznu odbijanjem 20 odsto od plate za septembar, oktobar i novembar.

Milosavljević se žalila na to rešenje, ali je žalba odbijena.

Kolege pomenute nastavnice su odlučile da joj pomognu novčano, time što će svako uplatiti po 138 dinara, kako bi skupili sumu koja joj je, praktično, oteta, prenosi Direktno.

Saterali ste nas u učionice, samo da bi vaš zločinački kartel bio prikazan kao uspešan

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link