Beograd Magazin

Investitor kojem je dozvoljeno da radi šta god poželi unakazio komšiju

milorad-andric-krnjaca

Šta se dešava kada nekom date moć da može da radi šta god hoće i da prođe nekažnjeno pokazuje primer jednog investitora i Beograda i njegovog sina. Za obične ljude nema pravde ni zakona da ih štiti u državi u kojoj je ministar policije dodvorica i poslušnik, a državni tužilac se krije od sospstvene senke.

Pored toga što nesmetano gradi nelegalnu sedmospratnicu u dvorištu kuće, pored toga što preti komšijama da će sa te zgrade da urinira po njima, Đorđe Teodosijević (29) je u nedelju krvnički pretukao penzionera Milorada Andrića (69) ispred njegove kuće.

Zgrada čiji je investitor Zoran Teodosijević, otac osumnjičenog Đorđa Teodosijevića, nalazi se u ulici Jovice Vasiljevića u Krnjači, odmah do kuće pretučenog čoveka. Sa njenom gradnjom započeto je 2018, nakon nekoliko zabrana, gradnja je obustavljena krajem godine, da bi se u martu 2021. radnici ponovo vratili i nastavili sa zidanjem sedmospratnice.

Inače, zbog nelegalne gradnje ove zgrade Zoran Teodosijević je već osuđen – priznao je krivicu i osuđen je na godinu dana zatvora, a uslovno na tri godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara. Faktički, platio je cenu jednog kvadrata i nastavio nesmetano da zida, uz svesrdno žmurenje policije i gradske vlasti u Beogradu.

– Tast je oko podne čuo buku na gradilištu, znajući da su to nadničari, ljudi koji nemaju veze ni sa čim, izašao je da im kaže da je tu zabranjena gradnja. Stao je na troroar ispred zgrade i mirnim tonom im se obratio. Kada ga je čuo Đorđe Teodosijević je izleteo iza kombija koji je tu bio parkiran i odmah ga je udario pesnicom i oborio na zemlju – kaže za Blic Dejan Đorđević, zet povređenog čoveka.

Prema njegovim rečima, nakom prvog udarca, mladić je postao još brutalniji.

– Seo je preko starca i počeo da ga udara. Pokušao je da ga ubije, jer kad neko od 20 i nešto godina brutalno prebije starca, to se ne može drugačije nazvati – navodi Đorđević.

Miodragu je prva u pomoć pritrčala komšinica.

– Scenu je videla komšinica koja živi prekoputa. Pretrčala je i uspela da ih razdvoji, a on je tada, dok se Miodrag razvlačio po zemlji pokušavajući da se pomeri, da ustane, izvadio telefon i snimao to! – tvrdi Dejan.

Pred svedocima je, kaže, nastavio da preti.

– Izašle su moje tri ćerkice, supruga, Miodragova ćerka, pritrčali su radnici, pridigli su ga, a Đorđe Teodosijević je vikao kako će ga dokrajčiti, ponavljao je to i pred policijom. Rekao je da ću i ja isto da prođem, valjda kao drugi muškarac u toj kući zbog koje oni ne mogu da završe svoju nelegalnu zgradu – kaže Dejan i objašnjava:

“Oni su zgradu tačno uz kuću stavili, nama padaju cigle, blokovi na krov, na auto koji parkiram u dvorištu, deca ne smeju tu da se igraju.”

Prema priči sagovornika “Blica”, ovo nije prvi incident koji mladić pravi, pretio im je i ranije “pozivajući se na kumstvo sa bivšim predsednikom opštine Jovičićem”.

– On nam je vezom sa njim pretio: “Meni je kum predsednik opštine, možete da prijavljujete koliko hoćete, mogu da radim šta hoću, završiću zgradu, useliću se, uriniraću po vama”, javno je on to govorio – tvrdi uznemireni čovek.

Međutim, kako je saopštila supruga Aleksandra Jovičića, Mirjana, osumnjičeni mladić nije Jovičićev kum.

“Osobe za koje tvrdite da su kumovi Aleksandra Jovičića mi ne poznajemo i nikada ih nismo sreli ni u prolazu”, saopštila je Mirjana Jovičić.

Prema njegovim rečima, incident je zabeležila kamera sa komšijske kuće.

– Zato je u ponedeljak ujutru Zoran Teodosijević , njegov otac, došao kod komšija da traži snimak. Supruga i ja smo videli kad se parkirao svojim “jaguarom”, znali smo zašto je došao. Ušli smo mu i rekli da nema šta da traži tu, verovatno je hteo da podmiti komšiju, da kupi snimak – prepričava Đorđević i dodaje:

– Pitam ga da li je video šta je njegov sin uradio starcu, a on nam govori “videćete vi još”, nije bio agresivan, ali poslao nam je poruku da će se obračunati sa nama.

Ide gas: Vulin obećao da će mafiji zagorčati život

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

936 Shares
936 Shares
Share via
Copy link