Film Magazin

Najzanimljivije činjenice o kultnim romantičnim komedijama

Kišni dani i loše vreme savršeni su za romantične komedije. U takvim uslovima sve što nam treba je toplo ćebe i minimalna fizička aktivnost, a slatkaste romantične komedije su najbolji način za provesti vreme i „preživeti“ te „ružne“ dane.

Volimo trilere, obožavamo akcije, uz dokumentarce bi mogli ostati celu noć, horori zahtevaju dobro društvo, a drame su rezervirane samo za one dane u mesecu kada nam je potrebno da se sasvim emotivno ogolimo. Ali, ponekad nam više prijaju laganiji i manje zahtevni filmski žanrovi, baš kao što su romantične komedije. Nakon gledanja ovakvih filmova, ostaje onaj blaženo sladak osećaj kako je sve u životu moguće. Ljubav je univerzalna, svi smo na nju slabi i svi volimo da verujemo kako su ishodi ovih filmova mogući i u stvarnom životu. U nastavku teksta pročitajte neke od najzanimljivijih činjenica o kultnim romantičnim komedijama koje su nas inspiirisale da verujemo u ljubav.

1. Zgodna žena

Originalni scenario za ovaj film, koji je bio nazvan 3000, nije podrazumevao ljubavnu priču. Prvobitan scenario nije imao srećan kraj, a govorio je o paru koji je proveo zaljubljenih nedelju dana zajedno, ali su ih životne okolnosti naterale da se njihov odnos završi u suzama bez ikakve nade da kasnije opet budu zajedno.

2. Titanik

titanik

Kultna scena u Titaniku kada su Kejt Vinslet i Leonardo na pramcu broda je improvizacija. Džejms Kameron nije zamislio takvu scenu, ali se Leonardo Dikaprio tokom snimanja zabavljao i u jednom trenutku izgovorio: „Ja sam kralj sveta“. Ova rečenica je podstakla Kamerona da snimi istorijsku scenu filma koji je osvojio 11 Oskara.

3. Doručak kod Tifanija

Truman Kapoti koji je napisao roman Doručak kod Tifanija, izričito je zahtevao da u filmskoj adaptaciji njegovog dela, glavnu ulogu igra Merilin Monro. Producenti ga nisu poslušali i angažovali su Odri Hepbern. Kada je saznao za ovu odluku, Kapoti je smatrao da je nasamaren i da je njegovo delo u potpunosti uništeno. Desilo se upravo suprotno, jer Doručak kod Tifanija se smatra jednim od najboljih filmova svih vremena.

4. Kada je Hari sreo Sali

Kada se režiser Rob Rajner, poćetkom osamdesetih razveo, ubrzo je upoznao scenaristkinju Noru Efron. Zaljubili su se, a njihov odnos ih je inspirisao da snime film Kada je Hari sreo Sali. Rob je režirao, dok je Nora napisala scenario, baziran na njihovoj ljubavnoj priči.

5. U stvari ljubav

Snimci sa aerodroma Hitrou, na početku i na kraju filma su zapravo snimci običnih ljudi. Režiser Ričard Kurtis je nedeljama, sakrivenom kamerom snimao scene kada se voljene osobe rastaju ili dočekuju. Želeo je da prikaže iskrene emocije kod ljudi. Ono što mu je predstavljalo problem je to što su njegovi kamermani morali kasnije da jure ljude po aerodromu kako bi ih pitali za dozvolu da mogu da ih ubace u film.

5 najboljih snežnih filmova

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

127 Shares
127 Shares
Share via
Copy link