Magazin

Najtužnija slika za Nikoljdan: Pre 2 dana sahranila sina, danas na slavskom stolu samo pogača i sveća

Dvojica braće, Bratislav i Miroslav Panić iz Milićevaca kod Čačka ranom zorom su slavski kolač odneli u crkvu, a majka Dragica ga posle toga stavila na sto kraj slavske sveće.
To je jedino što su imali za svoju slavu Svetog Nikolu.

Pre dva dana sahranili su najstarijeg brata Slobodana koji se obesio. Šest meseci pre toga, oca Slavka koji je preminuo od raka.

– Majka je sinoć umesila kolač, prelomili smo ga kao što smo radili dok su tata i brat bili živi. Želeli smo da se pomolimo Bogu da prevaziđemo ove teške trenutke i da i nama jednom krene na bolje – kaže šesnaestogodišnji Bratislav koji pohađa školu za auto limara u Čačku.

– Pomažemo mami koliko god možemo, njoj je najteže. Želeo bih samo da imamo vodu i struju, ostalo nam ništa ne treba sve ćemo sami – ispričao je za medije 12-godišnji Miroslav koji ide u osnovnu školu.

Porodica Panić oduvek živi bez vode, u kući nisu razvučene vodovodne instalacije. Na 350 metara od kuće je bunar ali je nepristupačan pa svakodnevno vodu donose od komšija. Kupaju se u koritu, poljski toalet je na 50 metara od kuće. Brojilo je pre četiri godine demontirao EPS i odneo.

Žive od 70 odsto očeve boračke penzije koja iznosi oko 18.000 dinara i od majčine zarade kao negovateljice u obližnjem Staračkom domu, napisao je Vlade Dragić, rođak porodice Panić koji je na svom fejsbuk profilu pokrenuo zajedno sa rođacima i prijateljima akciju da se ovoj porodici pomogne, pre svega da im se plati struja i uvede voda, a zatim adaptira kuća, sakupi hrana i sve što je potrebno za dostojanstven život.

Majka Dragica nevoljno je pristala, donedavno odmahujući rukom: “Neka, ja ću im zaraditi!”.

– Nismo nikad ni od koga tražili pomoć, bili smo ponosni iako živimo u jako teškim uslovima. Sada sam morala da kažem, zbog ova moja dva sina. Za mene je svejedno, ali su oni zaslužili bolje uslove za život. Mog najstarijeg sina više nema, obesio se, ali Braca i Mikija moram sačuvati od ove nemaštine – jedva je kroz suze rekla Dragica.

Ukoliko želite da finansijski doprinesete akciji, novac uplaćujete na jedan i jedinstven žiro račun koji glasi na majku Dragicu Panić
Euro bank EFG 250-4060054441500-02 , telefon 064 338 9209

Za sva pitanja u bilo koje doba tu je dalji rođak i pokretač akcije

Vlade Dragić 065-34-20- 430

Stolar Mile – humanista godine

Čitajte Luftiku na Google vestima

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

3.5K Shares
3.5K Shares
Share via
Copy link