Magazin

Balkan bruji o najskupljem veselju ikada, gazda Mečke samo na muziku dao 450.000 evra

335389_3540884-screenshot5-ff_ff
Foto: Printscreen Youtube / Moja Happy Muzika

Vlaško veselje koje se odigralo početkom leta u Dobrim Vodama u Crnoj Gori očaralo je ceo Balkan, a ljudi sa naših prostora ne pamte da je neko organizovao takvo raskošno slavlje. Naime, glamurozna proslava na obali Jadranskog mora trajala je dva dana, a priredio ju je čuveni gazda Mecke rodom iz, kako naglašava, najlepšeg sela Nupare kod Kruševca. Povod je bilo krštenje unuka, najveće radosti u njegovom životu.

Iako je rođen u Nemačkoj, korene ne zaboravalja, a stekao je veliko bogatstvo poštenim trudom i radom, oni koji ga poznaju, podvlače da se nikako nije promenio.

– Ima privatnu firmu i puno radnika, sve zarađuje pošteno. Ostao je rano bez oca i sam se borio za budućnost. Ima tri sina i ćerku i najviše se raduje krštenju unuka – rekla je jedna gošća.

Svi okipljeni su istakli da je domaćin dobar čovek koji svakom hoće da pomogne, a vrata njegovog doma su uvek otvorena.

– Zbog toga mi je i Bog dao više. Od 14. godine radim, sa 18 sam imao prvu firmu, koja radi već 3 decenije. Imamo skoro 200 zaposlenih. I sad svaki dan ustajem u šest ujutru i pravim plan za dalje. Sve trošim na moje decu i unuke, imam samo jedan život, bitno mi je samo da mi ostane za teške dane. Ja živim za muziku, za bakšiš sam spremio minimum 40.000 evra – rekao je gazda Mecke.

Jako mlad je ostao bez oca, a oženio se kada je imao svega 14 godina.

– Mi smo Vlasi, to je bio običaj. Već 32 godine smo zajedno, dobra je. Sve mogu. Bio sam u celom svetu – kaže.

335387_3540878-screenshot3-ff_ff
Foto: Printscreen Youtube / Moja Happy Muzika

I majka domaćina nije krila koliko je ponosna na sina.

– Rano je ostao bez oca i počeo da radi. Nas dvoje smo sve ovo najviše stekli. Ceo život smo se mučili, uglavnom smo čistili po kućama, a onda smo posao razvili. Za hranu smo imali, ali za luksuz nismo – pričala je.

Naime, slavlje je trajalo 2 dana. Prvog dana je bila organizovana velika žurka u dvorištu velelepne vile domaćina, koja se nalazi u mestu Dobre Vode, u Crnoj Gori. Vila poseduje 3 sprata i veliki bazen. Čitava plejada pevača došla je tog dana kako bi zabavljala goste u dvorištu kuće. Prava euforija je nastala dolaskom muzičke zvezde Muharema Serbezovskog koji je samo za jednu pesmu od domaćina zaradio neverovatnih 10.000 evra bakšiša!

– Muzika je preko 450.000 evra. Rođeni smo u Nemačkoj, imamo firmu. Tri brata i jedna sestra i svi radimo zajedno. Tata Mečke je za mene najbolji otac na svetu, kralj. Za rođendan sam od tate dobio sat od 50.000 – kaže Aleks za jutjub kanal „Moja Happy muzika“, koji ističe da je tačno i da zarađuju novac dok spavaju i nastavlja:

– To je malo za bakšiša za danas. A sutra će mi otac dati 100.000 da dam za bakšiš. Sutra dolazi Lepa Brena, i treba, normalno. Kad dobro peva sve da dam i dušu da dam – kažu mladići.

Kako je“Kurir“ saznao od izvora s lica mesta, ovaj događaj je jedno od najskupljih vlaških veselja ikada organizovanih na ovim prostorima.

Da gazda nije žalilo novca za krštenje svojih unuka, svedoči i činjenica da je samo dekoracija koštala preko 50.000 evra.

Meni po osobi je koštao vrtoglavih 1.000 evra! Svi gosti su bili smešteni u hotelima, a troškove je snosio sam domaćin. Pored tradicionalne kuhinje bili su posluženi i plodovi mora, biftek i najukusnije delicije iz svih krajeva sveta. Služio se najskuplji šampanjac, a svi gosti jeli su za zlatnim priborom.

Zanimljiv je podatak da su konobari koji su služili goste na ovom veselju bili pozvani iz najeminentnijih restorana, a kako su nam i sami potvrdili, bakšiš za njih je bio pozamašan, a iznosio je oko 1.500 evra!

Posebno se vodilo računa i o tome ko će zabavljati goste, pa su na veselju pevali Lepa Brena i Sloba Radanović, koji su svojom pesmom podigli atmosferu na najviši nivo. Gazda je samo za muziku dao više od 120.000 evra.

Sloba je oduševio sve prisutne i za to je dobio honorar od 20.000 evra. Posle njega nastupila je jedna od najvećih muških rumunskih zvezda Florin Salam i to za svotu od 50.000 evra, a na kraju, kao šlag na torti, pojavila se i Lepa Brena. Ona je takođe, kao i njen rumunski kolega, za ovaj nastup dobila 50.000 evra.

Pored honorara, pevačici je plaćen i avionski prevoz, a odsela je u jednom od najskupljih hotela na Crnogorskom primorju. Lepa Brena je zahevala posebne uslove, te je na ovom slavlju pevala na bini. Odmah po završetku nastupa koji je trajao 2 sata, sa svojom ekipom je otišla.

Za goste je upriličen i spektakularan vatromet koji je obasjao celu obalu.

Izvor: Kurir Stil

Romska svadba u srcu Beča – mlada obučena u zlato i novčanice, a na stolu ukrašeno prase

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link