Magazin Svet

Najskuplja pica na svetu košta 12.000$, pravi se od ružičaste soli i mocarele bufala (FOTO, VIDEO)

Najskuplja pica

Ostali smo šokirani kad smo čuli da pica na Hvaru košta bezmalo 8.000 dinara što je sitnica u odnosu na 12.000 dolara koje treba izdvojiti za uživanje u ukusima najskuplje pice na svetu.

Pica se zove “Louis XIII” i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu “najskuplje pice na svetu”.

Priprema je tim kuvara

Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svetskih pica šefova, a “Louis XIII” sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti.

Veličina pice je 20 centimetara. Ceo tim radi na njenoj pripremi na licu mesta, a uključuje pica šefa (Renato Viola), somelijera (specijalista za vina) i još jednog kuvara koji je pripremio sastojke pre sastavljanja pice.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i ukusima. Šef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

Jastog, ružičasta so i mocarela od bivola

Mozzarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pice su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so ručno ubrana iz reke Murej.

Pica se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje testa 72 sata unapred, potrebna je prethodna najava.

Izvor: nezavisne.com

Pica u pekari na Hvaru košta 8.000 dinara, stranci je kupuju, a Hrvati prete policijom

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link