Putovanja Vojvodina

Najposećenije selo u Vojvodini je magnet za turiste i jedino mu nedostaje kafana

totovo selo
Foto: Bogatstvo različitosti

Malo vojvođansko selo Totovo smešteno je tačno na pola puta između dve prestonice – Budimpešte i Beograda. Ova mirna zajednica polednjih godina postaje pravi magnet za turiste, iako broji tek 650 stanovnika.

U svega par ulica, smešteno je se sve ono neophodno za porodičan život, vrtić, škola, ambulanta, pošta…

Totovo selo je osnovao Tot Jožef, veleposednik i ugarski poslanik 1909. godine. Posle svoje smrti svoje posede g. Tot je ostavio crkvi i meštanima.

Selo se nalazi na samoj granici sa Mađarskom a u blizini je Banje Kanjiže i Palića te svoje posetioce očekuje među turistima koji posećuju ove destinacije.

Besprekorno uređeno, čisto i mirno, sa odličnom turističkom signalizacijom, dovoljno udaljeno od frenkvetnih puteva i industrijskih postrojenja i izuzetno čistim vazduhom ovo mađarsko selo pruža odlične uslove za idiličan boravak na selu.

Zoltan Farago, organizator turizma u Totovom selu za Kurir televiziju kaže da jedino što ovom mestu nedostaje jeste kafana.

– Imali smo dve kafane ali je naš pop sahranio obe kafedžije pa sad niko ne sme da otvori. Imamo i pet parkova, park kipova, spomen park, turul ptice – nabraja on svu turističku ponudu sela.

Robert Kiš, predstavnik Mesne zajednice Totovog sela kaže da smeštaj može da se nađe u Domu učenika, kao i kod meštana u privatnim smeštajima.

Zahvaljujući entuzijazmu meštana, ovo mesto će uskoro postati i jedinstveno u Srbiji. Naime, gradi se park koji će prikazati tok reke Dunav kroz Srbiju.

Totovo selo važi i za rasadnik mladih talenata, jer se u njemu već deceniju školuju buduće fudbalske nade.

Darko Veselinov, koordinator Fudbalske akademije „Njerš Ištvan“ u Totovom selu i trener omladinske selekcije kaže da imaju stotinak dece, a da u prvom timu imaju 120 fudbalera.

Izvor: Vojvodina info

Jedna ulica, 25 stanovnika i lepota pred kojom je zastao i austrougarski car (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

99 Shares
Share via
Copy link