Novi Sad Vojvodina

Džabe! Bračni parovi dobijaju milion dinara za kupovinu seoskih imanja

Mladi bračni parovi, nastanjeni na teritoriji AP Vojvodine, u prilici su da podnesu zahtev za bespovratni kredit od milion dinara, koji će utrošiti na kupovinu seoskih kuća na teritoriji pokrajine.

Konkurs je otvoren do 25. septembra.

Petim po redu konkursom predviđeno je 30 miliona dinara, a kako je maksimalan iznos za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom milion dinara, znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Da bi konkurisali za ova bespovratna sredstava, potrebno je da učesnici konkursa ispune i određene uslove.

Jedan od supružnika ili vanbračnih partnera ne sme da bude stariji od 40 godina u momentu podnošenja prijave i potrebno je da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Takođe, neophodno je da bračna zajednica traje najmanje godinu dana u momentu podnošenja prijave, odnosno vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života (što je utvrđeno zakonom).

Oni ne bi trebalo da budu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije, kao i da je nisu otuđili u prethodnih pet godina od dana objavljivanja konkursa.

Uslovi konkursa su i da jedan od supružnika odnosno vanbračnih partnera mora da je u radnom odnosu. Takođe i da nisu u krvnom, tazbinskom ili srodstvu po usvojenju sa potencjialnim prodavcem nekretnine.

Učesnici konkursa ne mogu da otuđe nepokretnost u narednih deset godina, a nekretninu koju predlažu za kupovinu mora da bude uslovna za stanovanje.

Izvor: Blic

Rečnik vojvođanskih izraza

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

62 Shares
Share via
Copy link