Lifestyle Vesti Novi Sad

Najlepši novosadski suveniri

Svi koji posete Novi Sad iz njega nose neka lepa sećanja. Grad i ljudi koji u njemu žive sigurno će vam ostati u srcu, ali ponesite i neki originalan suvenir koji će vas uvek asocirati na dane koje ste ovde proveli.

LilArt – Lileraj

Ljiljana Kalem kada završi s poslom u kancelariji odlazi atelje i tada kompjuter menja za boje, četkice, klešta, bušilice i posvećuje se svom drugom poslu, ili bolje reći – strasti – stvaranju driftwood skulptura.

lilart-lileraj

– Inspiracija je svugde. U vazduhu, bojama, mirisima, tonovima. Samo je treba prepoznati. Novi Sad – grad na obali reke, zanimljivim festivalima, tvrđavom kao duhom proslih vremena, finom ’lalinskom’ melanholijom, starim građevinama i crkvama zanimljive arhitekture je veoma inspirativan – kaže ona.

Decoupage studio Daniela

Ovde možete naručiti jedinstvene suvenire sa motivima Novog Sada. Oni koji žele da se zauvek sećaju svog boravka u Srpskoj Atini najčešće biraju neku od unikatnih ukrasnih drvenih kutija koje ovaj decoupage studio ima u svojoj ponudi. Podmetači za čaše, divni ramovi za slike ili zidni satovi  su takođe dobar odabir za sve one koji žele da imaju lepu uspomenu iz Novog Sada. Možete i sami da izaberete dimenzije, boju ili motiv predmeta koji želite da poručite.

Kibitzfenster

Za one koji žele da iz Novog Sada ponesu unikatne suvenire Kibitzfenster je pravi odabir. Makete prozora se prave ručno, od drveta, tekstila i metala. Svaki suvenir je ukrašen jedinstvenim motivima koji su povezani sa Novim Sadom.

suveniri-kibicfenster

Samson

U Samsonu u Dunavskoj ulici možete naći brojne zanimljive suvenire koji će vas podsetiti na Novi Sad. Čašice za rakiju sa grbom grada, pepeljare, šolje, magneti, fraklići, flašice, varjače, kašičice… Ovde ima po nešto za svakog.

Ister suveniri

Posetioci ovde mogu da kupe keramičke šolje, čašice za rakiju, hemijske olovke, magnete, upaljače, ukrasne tanjire, čuturice, snežne kugle, slagalice i još mnogo toga. Kada jednom dođete u ovu prodavnicu, jedini problem će vam biti koji suvenir da odaberete, pošto je izbor zaista ogroman.

suveniri-novi-sad-2

Atelje Sigeti

Tezge ove prodavnice suvenira možete pronaći pored katedrale, pored Sata na Petrovaradinskoj tvrđavi i u centru grada. Na svim ovim lokacijama možete kupiti zanimljive figurice, kuhinjske daske, magnete, čašice, pepeljare i satove koji će vas podsećati na Novi Sad.

Hobista koji je zasenio i neke komercijalne suvenirnice

Branislav Antić se maketarstvom bavi u slobodno vreme skoro 5 godina. Ideja za pravljenje maketa nastala je u osnovnoj školi kada je iz predmeta tehničko vaspitanje pravio prvo makete od kartona, a zatim od drveta. Nekoliko godina kasnije to je postao njegov hobi. Za maketu sata mu je bilo potrebno ukupno oko 7 dana rada, s tim što ne radi konstantno par dana, nego se to oduži i na mesec, dva, u zavisnosti od slobodnog vremena. Ideja za suvenir nastala je spontano, kao i većina njegovih radova, a sam sat mu je zanimljiva građevina, a ujedno i simbol Novog Sada, pa je smatrao da bi bilo interesantno da napravi maketu. Što se tiče ostalih suvenira Novog Sada, za sada nije još ništa pravio, ali ima želju da napravi maketu čitave tvrđave, pa se možda jednog dana i to realizuje.

sat-branislav-antic

9 ideja za uređenje enterijera za jesen i zimu

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

244 Shares
244 Shares
Share via
Copy link