prolecne-fotografije-novi-s
Foto: A. Milutinovic
Fotografije Novi Sad Lifestyle Vesti Novi Sad

Najlepše prolećne fotografije Novog Sada

Predstavljamo vam najlepše slike proleća u Novom Sadu. Slika govori više od hiljadu reči, a ove fotografije šalju više od hiljadu mirisnih nota proleća u našem gradu. Proleće je vreme kad se sve budi, a ovo godišnje doba je kao stvoreno za romantike. Šta dobijemo kada proleće spojimo sa gradom idealnim za zaljubljivanje pogledajte na sledećim fotografijama.

Labud u Dunavskom parku

prolece-fotografija-maja
Foto: Maja Salatić

– Povrh svega, juče sam sat vremena sedela u Dunavskom parku i s tugom posmatrala pusto jezerce i veruj mi da me tuga još ne napušta. Mnogo sam žalila za našim labudovima, kada su nastradali i bes zbog vandalizma me još drži. Početak proleća, u Novom Sadu se oduvek prvo primećivao u parkovima, u Dunavskom posebno. Sa prvim procvetalim žbunovima, krošnjama, maslačcima, belim radama, raste i sve ostalo. Rasli smo mi, nekada davno, a sada rastu neka nova deca. Sigurna sam da svako od nas u albumu ima fotografiju pored ograde jezerceta, sa labudovima u pozadini. Ovu fotografiju snimila sam prošle godine, kada su jezerom ponosno plivali labudovi, simboli našeg grada i duša Dunavskog parka. Kao da sam znala da ove godine neću imati šta da fotografišem. Jezerom sada plivaju samo dve patke. Proleće je stiglo u Dunavski park, ali ništa više nije isto – autorka fotografije Maja Salatić.

Sat i proleće

aleksandar-milutinovic
Foto: Aleksandar Milutinović

Aleksandar Milutinović nas uvek iznenadi nekom lepom fotografijom Novog Sada. Predstavljamo vam jednu njegovu prolećnu, kod koje prelep crveno-zeleni kontrast privlači pažnju.

Procvetalo drveće

mila-pejic
Foto: Mila Pejić

– Fotografija je nastala sunčanog, osmog dana meseca marta. Toliko puta fotografisano, a uvek nanovo inspirativno, procvetalo drveće oslikalo je predivnu senku na Lenkinom licu. Uvek me inspirišu boje prirode koje se podudaraju sa mojim trenutnim raspoloženjem i u tom trenutku nastanu najiskrenije i najlepše fotografije čiju atmosferu osetim kad god ih ponovo pogledam – autorka Mila Pejić.

Devojčica koja se igra sa prolećem

katarina-prolece
Foto: Katarina Vuksanović

– Čovek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dete kada se igra – Heraklit. Devojčica koja se igra sa prolećem smestila je život jedne bašte u radost igre. Miris detinjstva čuvaće joj staklena bočica parfema da je podseti da sunce uvek silazi na dlanove radoznalih, iskrenih i pametnih devojčica – kaže autorka Katarina Vuksanović.

Cveće i 8. mart

cvece-prolece
Foto: Aleksandar Girafon Živaljević

Fotograf Aleksandar Girafon Živaljević je Dan žena čestitao uz ovu fotografiju prolećnog cveća u Novom Sadu.  Mesec mart i proleće u Novom Sadu, godišnje doba u kom se sve budi, period kada sve cveta, miriše, a žene, koje su inače lepe, budu još lepše poput prolećnog cveća.

Devojčica i proleće

devojcica-i-prolece
Foto: Vera Dimov

– Tog danas sam se prvi put upoznala sa jednim od svojih najdražih modela. Njeno ime je Nikoleta i tada je imala samo 14 godina. Našle smo se u Dunavskom parku i prošetale jedan krug, a onda sele kraj divnog cveća. Budući da se nismo znale od ranije i da je Nikoleta dosta mlađa od mene u početku je bilo teško, ali smo se vrlo brzo navikle i napravile fantastične fotografije. Vrućina onih dana pred kraj proleca, gužva u parku i deca koja se igraju pored nas nisu nam smetale, uradile smo odličan posao. Nikoleta je sada model u jednoj bečkoj modnoj agenciji, a ja planiram nova snimanja sa ovim prelepim cvećem koji nam trenutno krasi grad – kaže autorka Vera Dimov.

Mahovina na Tvrđavi

Tvrdjava-mahovina
Foto: Milenko Stanković

Ova fotografija simboliše najranije proleće, iako je mahovina zelena tokom cele zime, ali na suncu dobija živopisnu zelenu boju koja te samo asocira na toplotu. Pogled na Novi Sad sa Tvrđave uz zelenilo mahovine u proleće.

Latice i proleće

prolece-novi-sad-andrija
Foto: Andrija Prokeš

Ova fotografija proleća u Novom Sadu je namenjena modnom blogu S druge strane ogledala. Inspracija je bila džipsi stil, cveće, latice i naravno proleće.

Pogledajte i najlepše mladenačke fotografije

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

1 Comment

Klikni da komentarišeš