Beograd Putovanja

Najjeftinije evropske destinacije

Nekoliko eminentnih svetskih medija sprovelo je istraživanje u 46 evropskih gradova, upoređujući cene za vikend boravak u oktobru.

Na samom vrhu liste nalazi se glavni grad Srbije – Beograd.

Za one koji su planirali jesenji odmor negde u Evropi, Post Office Travel Money City Costs Barometar toplo je preporučio Beograd u kom dva noćenja u smeštaju sa tri zvezdice koštaju jeftinije nego bilo gde u Evropi.

Analiza kojom se došlo do ovog zaključka razmatrala je cene osnovnih stvari koje podrazumeva putovanje, kao što su kafa, čaša vina, večera, karta za prevoz, ulaz u poznatu kulturnu znamenitost i razgledanje panorame grada.

Imajući u vidu da su hoteli u Beogradu mnogo priuštiviji nego oni u evropskim prestonicama, ukupan trošak posete Beogradu prvog vikenda u oktobru iznosi 148,70 funti (164,16 evra).

Tako večera sa flašom domaćeg vina, za dve osobe, košta 33,99 funti (37,52 evra), a ulaznica u jednu od najvećih gradskih atrakcija – Hram Svetog Save je manje od tri funte.

Treba napomenuti da u troškove nije uračunata avionska karta, koje su inače posle letnje sezone sve jeftinije.

Mlečni proizvodi i Otac Gazele: Bukvalni prevodi imena glavnih gradova

Što se ostalih gradova tiče, Krakov, koji je bio proglašen za najjeftiniju varijantu prolećnog city break-a pao je na drugo mesto, sa cenom od 169,21 funtom za vikend, a lista onih koji se nalaze iza njega izgleda ovako:

Beograd, Srbija – 148,70 funti
Krakov, Poljska – 169,21 funti
Vilnjus, Litvanija – 169,56 funti
Bucharest, Romania – 174,94 funti
Varšava, Poljska – 176,95 funti
Riga, Letonija- 182,28 funti
Porto, Portugal – 183,74 funti
Atina, Grčka – 199,54 funti
Bratislava, Slovačka – 202,56 funti
Moskva, Rusija – 206,35 funti

Prema nešto drugačijim kriterijumima Travel Supermarketa, u koje su spadala dva noćenja i avionski prevoz, večera i pivo, za najjeftiniju destinaciju proglašen je Vilnjus, i to ne samo u oktobru, nego celoj sezoni jesen/zima 2018. godine.

Kada je reč o najskupljim destinacijama, Oslo uporno ostaje na tronu sa 510,47 funti bez kojih ne treba da pomišljate da ga posetite, dok je Amsterdam sledeća najskuplja destinacija za beg od svakodnevice, koja bi vas koštala 500,10 funti.

Izvor: Noizz

Top 10 alternativnih stvari koje možete raditi u Berlinu

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link