Novi Sad Uncategorized

Najbolji GoPro snimak na svetu snimljen u Novom Sadu za tri minuta

Bez ikakve posebne pripreme, nakon nekoliko telefonskih poziva i jedne šetnje centrom, za samo tri minuta, nastao je najbolji GoPro snimak na svetu. Novosađanin Zoran Marinković snimio je kikboksera Nenada Pagonisa kako šeta Dunavskom ulicom unapred, odnosno unazad.

– Nenada sam snimao kako se kreće unazad i stalno nešto radi tokom hoda. Svi ostali se kreću normalno. Tako snimljen film ubacujem u studio i okrećem naopako. Dobijamo efekat da se Nenad jedini kreće unapred, a svi ostali unazad – razrešio je misteriju autor nagrađenog snimka Novosađanin Zoran Marinković koji je montažu, muziku i obradu u studiju sam uradio.

Kako potpuno iskreno objašnjava Zoran, ideja nije originalna, ali prvi put je pretočena u perfektno delo.

– Gledao sam na Youtube-u par filmova gde se akteri kreću unazad i zanimalo me je kako to uspevaju pa sam i sam probao. Ipak, ni u jednom od tih filmova mi se nije svideo hod aktera. Videlo se da se kreću nekako neprirodno. Trebao mi je neko ko se jako dobro kreće, da nema razlike u hodu napred i nazad. Odmah mi pao napamet Pagonis. On se perfektno kreće, tome je posvetio život i nema boljeg od njega – kaže autor.

gopro-pagonis

Pagonisa kaže da dugo poznaje, a kroz spot je provučeno maltene sve čime se on bavi –  tu su gitara, šah, motor i naravno rukavice.

– Nazvao sam Nenada i predložio mu da snimimo film. On čovek počeo da se smeje i rekao mi „Aj pričaj, šta si smislio“. Odmah smo došli u Dunavsku, prošetali, popričali o tome šta sam smislio i organizovali se. Najbitnija stvar u celoj priči za sudije je upravo ta, da je film snimljen bez neke posebne pripreme i iz jednog „shota“. Bez ponavljanja, bez sečenja, bez ubacivanja kadrova. To je čistih tri minuta – objašnjava Marinković.

Ovaj film je nagradio stručni tima iz GoProa, ali nije tu kraj. Nastavlja se dalje takmičenje u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova. Uz Pagonisa, u filmu se pojavljuju Nency Rose sa šnaucerom Bianca Weiss, bloger Lestat Gianni, Ivan Arpaš iz Invictabikeshop-a, fizioterapeut Jasmina Nikčević sa decom Balšom i Unom, Nenadov trener Miloš, šahisti Saša i Peđa, ulični svirač Aleks Darabas, penzioner Bora Dragaš i Oliver Burda.

gopro-zoran-marinkovicZoran Marinković je već deset godina pilot PPL, a ima položen ispit i registrovanu bespilotnu letilicu Dron, sa kojom pravi slike i filmove iz vazduha. Snimanjem filmova i fotografijom se bavi manje od godinu dana.

– Ekstremnim sportovima sam se bavio otkad znam za sebe – Wake i Snow board, stojeći skuter pa kasnije avioni. Bio sam slučajno na promociji GoPro kamere u Austriji i toliko mi se svidela, da sam je odmah i kupio i tako je počelo – objašnjava ovaj Novosađanin.

Novosadski fotograf čiji radovi krase Vogue

Ivana Vukovac

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

5.6K Shares
5.6K Shares
Share via
Copy link