Film Magazin

11 filmova koje ovog leta morate da pogledate

Autoski filmovi su uvek u senci blokbastera, pogotvo kada je u pitanju zarada. Ali pravi filmofil uvek će se pre odlučiti za neki film skromnije produkcije sa jakom pričom. Odmor je vreme za opuštanje, a ovo su najbolji filmovi za leto.

Dokumentrac o Rut Bejder Ginsburg, sudiji Vrhovnog suda koja je ujedno i veliki borac za ravnopravnost polova i ljudska prava. drama o ratnom veteranu, priča o odrastanju, film o privilegovanim studentima koji jednog dana odluče da opljačkaju fakultet i zbrišu s neprocenjivim knjigama i umetničkim delima, samo su neka od ostvarenja koja su se našla na listi.

Pogledajate 11 naslova koje je sajt Rotten Tomatoes izdvojio kao obavezno filmsko štivo za ovo leto.

Won’t You Be My Neighbor? (99%)

Dirljivi dokumentarac o životu i karijeri Freda Rodžersa, voditelja najdugovečnije i najuticajnije dečje emisije.

Kritičari kažu: “Kad se film završio… Ne, nisam plakala, nešto mi je upalo u oko.”

Hereditary (93%)

Iako će se pojaviti u mnogim bioskopima i verojatno postati horor hit sezone, nije naodmet ponoviti da je ovo jedan od horora koji se ne propuštaju. Film koji je oduševio publiku na Sundance festivalu prati majku čiju porodicu uništavaju tragedija i teror nevidljivih sila.

Kritičari kažu: “Duboko uznemirujući film, tip horora koji vas uvlači činjenicom da je utemeljen na stvarnim ljudskim emocijama kao što su tuga i prezir da bi se do kraja pretvorio u potpunu noćnu moru.”

Hearts Beat Loud (92%)

Komedija o ocu i ćerki koji osnivaju zajednički bend koji postane popularan i to stvara probleme u njihovom odnosu.

Kritičari kažu: “Muzika je ono što povezuje oca i ćerku u filmu koji odbija da postane presentimentalan, zahvaljujući inteligenciji i duhovitosti Nika Ofermana.”

First Reformed (98%)

Priča o problematičnom svešteniku koji ima krizu vere, ali prepoznaje priliku za iskupljenje nakon što odluči pomoći mladoj trudnici koja mu se obrati za savet.

Kritičari kažu: “Ovo je neverojatna analiza vere, film koji vas ne pušta dugo nakon što napustite bioskop.”

RBG (94 %)

Još jedan dokumentarac o uticajnoj ličnosti. Ovog puta reč je o Rut Bejder Ginsburg, sudiji Vrhovnog suda koja je ujedno i veliki borac za ravnopravnost polova i ljudska prava.

Kritičari kažu: “Iz bioskopa sam izašla informisana, inspirisana i spremna da počnem da odlazim na spavanje u normalno vreme.”

Upgrade (86%)

Pokazalo se da najbolji žanrovski filmovi dolaze iz nezavisne produkcije, a to je slučaj i s ovim SF trilerom koji prati mehaničara koji nakon nesreće (nakon koje ostaje paralisan) postane igračka naučnika koji ga šalje u osvetničku misiju.

Kritičari kažu: “Ovo je neodoljivo krvava SF melodrama. Jeftin B-film koji je odrađen onako kako treba.”

American Animals (85%)

Priča o privilegovanim studentima koji jednog dana odluče da opljačkaju fakultet i zbrišu s neprocenjivim knjigama i umetničkim delima.

Kritičari kažu: “Krimić koji će vas prikovati za stolice. Prvo će vas oduševiti adrenalinskom jurnjavom i onda skrenuti u otrežnjujući osvrt na privilegovane mlade muškarce koji smatraju da nešto zaslužuju zbog toga što jesu.”

Eighth Grade (100%)

Još jedna priča o odrastanju, a ovog puta pratimo osmakinju i najgoru nedelju u njenom životu. Mnogi ga upoređuju s prošlogodišnjim Lady Bird.

Kritičari kažu: “Kvalitetan debi Boa Bernama nudi mnogo toga za gledaoce svih uzrasta, a poseduje i viziju koja nadilazi mnoge njegove kolege koji snimaju komedije.”

Leave No Trace (100%)

Teška drama o ratnom veteranu koji živi u šumama Oregona sa svojom 13-godišnjom ćerkom sve dok im u trag ne uđe socijalna služba.

Kritičari kažu: “Delikatno režirana drama koja će vas uvući.”

Sorry To Bother You (92%)

Pratimo crnog telemarketara koji jednog dana shvati da je najbrži način da se probije u korporativnom svetu taj da razvije “belački glas”. Ipak, sve ima cenu.

Kritičari kažu: “Sve nedostatke koje ima zbog nefokusiranosti nadoknađuje bezobraznom apsurdnošću.”

Damsel (80%)

Ova neobična vestern komedija vrti se oko para koji namerava da se venča, ali im planove pomrsi otmica nakon koje započinje neverovatna avantura.

Kritičari kažu: “Trebaće vam neko vreme da se naviknete na stil braće Zelner, ali jednom kad se to dogodi, ovaj film jednostavno procveta.”

Najbolji domaći filmovi: Besplatni sajtovi za gledanje i skidanje

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

88 Shares
Share via
Copy link