„Moja pica je zdrava i ne može da se svrsta pod brzu hranu“, s ponosom priča Sonja Stojanović iz Pirota, osvajačica prestižnog kulinarskog priznanja.
Sonja je do sada učestvovala na osam takmičenja u pravljenju pice i osvojila 11 medalja.
Najdraža joj je medalja iz Riminija gde je pobedila Italijane u kategoriji specijalnih pica.
Sicilijana na pirotski način pravi se od jagnjetine sa Stare planine, kuvane nekoliko sati, i drugih lokalnih specijaliteta, piše BBC na srpskom.
Ovo je Sonjin recept.
– Pizza sadrži nekoliko pirotskih brendova, pečurke i začine sa Stare planine i kačkavalj koji je napravljen u ovom kraju – rekla je Sonja, inače vlasnica pizzerije “Mama Rosa” u Pirotu.
Kaže kako se sa svojom pizzom predstavila u Italiji, gdje je odnela prvo mesto.
– To je sicilijanska pizza sa jagnjetinom koja je spremljena u crnom vinu, kapron inćunima, kačkavaljem i gljivama iz piratskog kraja. To je zdrava pizza. Ako mene pitate, to je nešto najzdravije što možete da pojedete i daleko je od brze hrane – dodala je Stojanović.
– Najdraže mi je kad se ljudi koji su je probali vrate, jer im je ukus pice ostao autentičan pa ih nešto ponovo vuče da dođu u Pirot – zaključila je.
Dodaj komentar